День вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу

День вишиванки 2020 пропонують відзначати не традиційною ходою, а онлайн акцією, присвяченою українській родині та родоводу. Цьогоріч свято припадає на 21 травня.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією організаторів.

Засновники свята закликають не проводити масових заходів, а також дотримуватися всіх медичних рекомендацій на період пандемії. Оскільки українцям в такий кризовий період особливо потрібні позитивні емоції, натхнення, налаштування на добрі думки,  вони пропонують одягнути вишиванки за будь-яких умовах і присвятити цей день дослідженню власного роду.

«Формування дерева роду – не тільки захоплива справа, це – вкрай важлива складова повернення історичної пам’яті цілого народу. Розпитайте у старших родичів про своїх пра-пра, звідки вони родом, ким були і які насправді мали прізвища. Ви відкриєте для себе багато несподіваних фактів про примусові переселення, зросійщення, участь у визвольній боротьбі, репресіях, втратах родини під час голодоморів. Разом з тим, ви відшукаєте у своїх родоводах і видатних науковців, лікарів, митців, військових – родичів, які насправді були героями свого часу», – йдеться у повідомленні.

Також День Вишиванки – День Родоводу присвячується видатним українським родинам, кілька поколінь котрих робили значний внесок у розбудову української державності, культури, науки. Таким чином організатори прагнуть заповнити пустку в інформаційному просторі і привернути увагу українців до того, що кожен український рід є частиною кореня, з якого виростає Україна.

Нагадаємо, YELKA знімала новий кліп біля столітнього млина на Кіровоградщині.

Читайте також: Кропивничанка розповіла про своє дитинство в період “Великого терору”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар