Головний лікар ЦМЛ повернув кропивничанину гроші за лікування коронавірусу

© pixabay.com

Кропивничанину Анатолію Компанійцю повернули понад 26 тисяч гривень за лікування коронавірусу. Гроші привіз керівник Центральної міської лікарні Олександр Артюх, в якій лікувався чоловік з 1-го по 22-ге квітня – розповів Анатолій Компанієць. Він працює в обласному центрі допомоги учасникам Антитерористичної операції і переселенцям.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Суспільного.

На лікування коронавірусу Анатолій витрачав власні гроші – 26 580 гривень. Зберіг копії чеків, які зберігали друзі, коли купували йому медичні препарати.

“Ось дивіться! В чеках є: рукавиці для огляду, або шприц 20 міліграмів. Салфетки спиртові – 73 копійки. Ну, про що ми кажемо? Як забезпечується наша медицина на сьогоднішній день? Я отримував списки, купував. Як потрапив в реанімацію, було змінено лікування, і тільки завдяки лікарям я зміг вийти з цієї ситуації живим. Державний протокол не відповідає тому, що потрібно для лікування”, – розповідає чоловік.

У тож же час начальниця міського управління охорони здоров’я Оксана Макарук повідомила, що на лікування одного пацієнта з коронавірусом держава виділяє понад 20 тисяч гривень. А керівник лікарні Олександр Артюх запевнив журналістів, що препаратами для лікування коронавірусу заклад забезпечений. Чому пацієнт купував їх за власні гроші, не знає.

Днями головний лікар особисто повернув витрачені гроші колишньому пацієнту – приїхав у центр допомоги учасникам АТО.

Коментувати ситуацію Олександр Артюх відмовився. А заступниця міського голови Кропивницького Наталія Дзюба пояснила, що Анатолій Компанієць отримав гроші з фонду лікарні.

Повернені кошти чоловік віддав двом пораненим бійцям кропивницького 3-го полку спецпризначення, які лежать у лікарні в дуже тяжкому стані.

Більше дивіться в сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, ще семеро людей одужали від коронавірусу на Кіровоградщині.

Читайте також: На Кіровоградщині хворій на туберкульоз фельдшер “видає” ліки у віконце

Поширити:

Залишити коментар:

коментар