Завтра у Кропивницькому Олександра Гонтар презентує збірку поезії “Жери землю”

Завтра, 31 серпня, о 18:00, у Креативному IT-просторі KOWO поетеса з Кропивницького Олександра Гонтар презентує свою збірку жіночої поезії “Жери землю”. Вхід вільний.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Нехай Сашина тендітність вас не розслабляє і не заспокоює, вона представить свою першу, але неабияку, збірку поезій, що має незвичну для вишуканого вуха назву — “Жери землю”.

Ще донедавна говорити те і так, що і як говорить Олександра Гонтар, навіть в андеграунді наважувалися тільки чоловіки. Отже, якщо це і є жіноча поезія, то андеграундна і нова, а суть її в тому, що поетеса своєю сміливістю, свободою, прямотою більше нічим не відрізняється від поета, окрім власне статі. Цю свіжозавойовану жіночу рівність можна тільки вітати, з часом усі до неї звикнуть, але поки що вона епатує, шокує, провокує, інтригує, збуджує, захоплює, тобто робить поезію набагато яскравішою й цікавішою. Витонченим помахом свого поетичного скальпеля вона віртуозно розпанахує трупи кохань і, здається, не гребує вівісекцією.

Увага! У книзі є ненормативна лексика. Бажане вікове обмеження — 18+”, – йдеться в анонсі події.

Це вірш зі збірки Олександри Гонтар "ЖЕРИ ЗЕМЛЮ" ???? У ній є оберемок поезії про те, з чим жінкам доводиться зіштовхуватися у житті. Різним жінкам."Ааааа, знову ці феміністичні приколи????‍♂️", – подумаєте ви. Але ніт.Ліричною героїнею поезії може бути і затята борчиня за права жінок, яка розповість про те, чому вона нікому нічого не винна як "берегиня домашнього вогнища". Це може бути і так звана "фея", яка при повному параді приходить у бар і чекає, хто полюбить її за душу????Тобто, у збірці, як і у житті, ви зустрінете абсолютно різних представниць жіноцтва з їхніми переживаннями та проблемами. І всі вони описані іронічно???? Корисно для прочитання як самим жінкам, які можуть впізнати себе, так і чоловікам, які можуть побачити багато інсайтів????Решту приходьте послухати вже післязавтра, 31 серпня у "Ково"!

Опубліковано Люта Справа Четвер, 29 серпня 2019 р.

Нагадаємо, збірка “Жери землю” вийшла в серпні у видавництві “Люта справа”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар