Депутати Кіровоградської обласної ради “продинамили” сесію

Кіровоградська обласна рада зібралася на позачергову сесію сьогодні, 1 грудня, щоб розглянути питання про поновлення Сергія Шульги на посаді голови.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У сесійній залі присутні 22 депутати, зареєструвалися в системі “Віче” лише 19 осіб з усього дипкорпусу, тож Юрій Дрозд оголосив, що  кворуму немає і сесія не відбулася.

Оновлено:

Юрій Дрозд з уповноваженими представниками депутатських фракцій зібралися у кабінеті голови облради, щоб прийняти рішення про подальші дії – перенести сесію на пізніший час чи на інший день.  Проте до сесійної зали так і не повернулися. Згодом пролунав сигнал тривоги.

Нагадаємо, 25 квітня цього року група депутатів на чолі з Олександром Горбуновим зірвала 15-ту сесію обласної ради, ініціювала звільнення Сергія Шульги й обрання новим головою Юрія Дрозда.

Вважаючи, що такі дії депутатів не відповідають регламенту і чинному законодавству, Сергій Шульга подав позов до суду. 20 листопада суд задовольнив позов Шульги до обласної ради і відновив його на посаді голови.

Юридичний відділ обласної ради з рішенням суду не погодився і повідомив, що готуватиме апеляцію. Водночас облрада подала клопотання про роз‘яснення свого рішення щодо поновлення Шульги  на посаді.  Та колегія суддів зазначила, що у резолютивній частині є чітке формулювання, тож у додатковому  роз‘ясненні підстав немає.

При цьому Сергія Шульгу на його робоче місце не пустили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар