Суд поновив Сергія Шульгу на посаді голови обласної ради

© avideon.fr

Сьогодні, 20 листопада, колегія суддів окружного адміністративного суду Кропивницького на чолі з головуючою суддею Світланою Дегтярьовою винесла рішення за позовом Сергія Шульги до Кіровоградської обласної ради щодо незаконного звільнення з посади голови облради.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Суд ухвалив адміністративний позов задовольнити частково:

  • визнати протиправним та скасувати рішення 16-ї сесії Кіровоградської обласної ради 8-го скликання від 25 квітня 2023 року № 317 Про звільнення голови обласної ради Шульги,
  • поновити Шульгу на посаді  голови обласної ради з 26 квітня 2023 року,
  • стягнути з обласної ради на користь Сергія Шульги середній заробіток за час вимушеного прогулу з 26 квітня по 20 листопада 2023 року в сумі 198 тисяч 901 грн 59 коп.

У решті позовних вимог відмовлено. Рішення суду набирає законної сили після завершення строку на подання апеляційної скарги (30 діб), якщо її не було подано, або після прийняття відповідних рішень по апеляційній скарзі, якщо така надійшла.

Рішення суду в частині поновлення на посаді звернути до негайного виконання.

“Зрозуміло, облрада заперечувала незаконність своїх дій, шукала свої аргументи. Але відповіді на запитання, в чому полягав такий поспіх, що довелося по суті групі депутатів зривати законну п‘ятнадцяту сесію і проводити незаконну позачергову шістнадцяту, за три місяці так і не знайшла

Тимчасове керівництво обласної ради обрало шлях затягування справи, подавала клопотання про відвід судді. А коли його відхилили, озвучила нове – про необхідність розгляду справи колегіально – розповів Сергій Шульга про перебіг справи.

Дякую всім за підтримку – це перше, що хочу сказати після переможного вердикту суду щодо незаконного рішення сесії облради про моє звільнення. Як і обіцяв, частину коштів, які обласна рада має відшкодувати, скерую на підтримку наших захисників”.

Нагадаємо, 25 квітня цього року група депутатів на чолі з Олександром Горбуновим зірвали 15-ту сесію обласої ради і оголосили про засідання позачергової 16-ї сесії, під час якої звільнили з посади голови Сергія Шульгу і обрали нового голову – Юрія Дрозда.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар