Директора Новомиргородського інтернату не пускають на сесію, де його планують звільнити

На сесію обласної ради не пустили директора Новомиргородського психоневрологічного інтернату Євгена Гончаренка, якого сьогодні мають звільнити депутати.

Про це журналістам Першої електронної газети повідомив сам Євген Гончаренко.

За його словами, він попередньо надсилав заяву на ім’я голови Кіровоградської обласної ради Юрія Дрозда про намір виступити на сесії.

“У мене є заява з відміткою про те, що вона зареєстрована, із чітко вказаною датою за 2 жовтня.

Сьогодні я приїхав на сесію і мені сказали у фойє, що мене немає у списках. Я викликав поліцію, написав відповідну заяву про вчинення правопорушення з боку апарату” – зазначив Гончаренко.

За словами директора інтернату, обласна рада збирається порушити законодавство, пов’язане з призначенням керівників закладів, що надають соціальні послуги. Адже відповідно до роз’яснення Міністерства соціальної політики, призначення має відбуватися на конкурсній основі.

“Психоневрологічні інтернати віднесено до надавачів соціальних послуг, зокрема з 10 квітня 2023 року Новомиргородський включено до реєстру надавачів соціальних послуг. Тобто всупереч законодавства у даному випадку конкурс на посади керівників не оголошено та не проведено.

Хоча на території України упродовж 2022-2023 років обласними радами на офіційних сайтах розміщуються повідомлення про оголошення таких конкурсів і керівників призначають відповідно до вказаних принципів прозорості, об’єктивності, недискримінації. Та й у нашій області на сайті обласної ради розміщено повідомлення про оголошення конкурсів у сфері освіти та культури.

Виникає запитання, чому ж для надавачів соціальних послуг такий конкурс не проведено?

Чому на пленарному засіданні сесії ініційовано розгляд цього питання лише на підставі суб’єктивної думки окремих осіб?

Чому з усіх діючих наразі в.о. директорів запропоновано змінити не всіх?

Загалом у мене більше питань, ніж відповідей”, – прокоментував Євген Гоначаренко.

У разі, якщо депутати проголосують за його звільнення, Євген Гончаренко планує подавати позов до суду.

Нагадаємо, сьогодні обласна рада розгляне петицію колективу Театру корифеїв про тиск з боку представників облради на нещодавно звільненого директора закладу В’ячеслава Вандрашека.

Читайте також:  Нову депутатську групу створили в Кіровоградській обласній раді

Поширити:

Залишити коментар:

коментар