Кіровоградська облрада оголосила конкурс на посаду директора театру корифеїв

Обласна рада оголосила конкурс на посаду директора Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.Л. Кропивницького. Відповідне розпорядження підписав голова обласної ради Юрій Дрозд вчора, 3 серпня, попри те, що дана посада не є вакантною.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби облради.

«При вступі на посаду голови обласної ради я обіцяв, що поверну питання про призначення керівників комунальних підприємств до сесійної зали. Вирішувати мають депутати після проведення передбачених законом процедур – мається на увазі саме конкурс. І я, і весь депутатський корпус зацікавлені, щоб керівники цих підприємств працювали на правових засадах, отримавши імунітет на 5 років для реалізації власних програм розвитку. Через конкурси мають пройти усі претенденти на посади керівників тих чи інших комунальних підприємств», – зазначив голова обласної ради.

Обиратиме директора театру конкурсна комісія, яка складатиметься з 9 осіб. По троє представників до неї делегуватимуть обласна рада та обласна військова адміністрація, представники громадських організацій у сфері культури відповідного функціонального спрямування та трудовий колектив театру.

Пропозиції щодо кандидатур до складу конкурсної комісії подаються до 14 серпня 2023 року за адресою:

25022, м. Кропивницький, пл. Героїв Майдану, 1 (ІІ поверх, каб. № 205, у робочі дні, з 08.00 до 16.00).

Телефон для довідок: (0522) 30-15-86.

З положенням про конкурсну комісію і документами для кандидатів у члени комісії можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, наприкінці липня директор театру В`ячеслав Вандрашек публічно повідомив про тиск з боку обласної ради. Попри значні успіхи (прибутки театру корифеїв зросли вдвічі, глядачі побачили шість прем’єр, а актори вперше за багато років поїхали на гастролі), його змушували написати заяву на звільнення. Коли відмовився – вирішили оголосити конкурс на посаду директора.

Після цього актори театру вийшли на площу і виступили на підтримку чинного директора. Свою позицію щодо подій, які обласні політики розгорнули навколо театру, публічно висловила і Національна спілка театралів України.

Також колектив театру зареєстрував петицію, у якій закликав голову обласної ради від «Слуги народу» Юрія Дрозда та його колег з облради – Олександра Чорноіваненка («Батьківщина») і Олександра Горбунова («За мабутнє») – припинити політичну атаку на театр.

Проголосувати за петицію можна за посиланням.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар