Кропивницькі активісти звернулися до Райковича з проханням подбати про Коло Героїв АТО

Кропивницькі активісти звернулися до міського голови Андрія Райковича з проханням подбати про туї, які вони навесні висадили у Ковалівському парку.

Як стверджують активісти, оскільки комунальні підприємства міської ради не поливали деревця, вони засихають.

Звернення до міського голови Андрія Райковича: Врятуйте туї!

“Ми, активісти ГО “Озеленення Кропивницький” та всі небайдужі жителі міста, звертаємося до міського голови, чиновників міської ради, всього управління ЖКГ: зверніть увагу на туї, які ви висадили навесні у Ковалівському парку. Алею туй назвали гарно – Коло Героїв АТО.

Однак одразу ж після цієї пафосної акції про рослини забули.

Без поливу і догляду туї всихають, коричневіють. Для того, аби туя прижилася, вона потребує активного щоденного поливу – особливо в перший рік після висадження. Чому комунальне підприємство “Благоустрій” не дбає про зелені насадження, висаджені за кошти з міського бюджету?

Сьогодні, до Дня незалежності України, ми організували акцію з поливання нещасних всихаючих туй. Адже ці вічнозелені рослини символічні – вони мали б стати символом пам’яті про наших полеглих бійців.

Для нас Незалежність – це бути господарем свого власного дому, свого міста. Навести тут лад, прибрати сміття. Озеленити красивими рослинами, які даватимуть кисень. З чистоти і краси свого під”їзду, свого двору, свого міста – і починається краса всієї України.

Дивує цинізм і безгосподарність міської влади – невже навіть висаджені вами власноруч дерева, та ще й названі на честь загиблих Героїв, ви так легко кидаєте напризволяще?

Так само чахне алея туй на Набережній, задушена бур”яном і обгоріла після пожежі. Всихають без догляду молоді дерева по всьому місту – і навіть просто перед вікнами міської ради.

Зверніть уже нарешті на це увагу!

Ми, громадські активісти, можемо доглянути й полити кілька десятків дерев – але ми не можемо зробити цього по всьому місту! Для цього є комунальні служби – і вони повинні врешті-решт почати робити свою роботу.

Громада, яка дбає про своє місто – це крок до Незалежності.

Міська влада, яка піклується про своє місто – це також крок до Незалежності.

А якщо при цьому міська влада і громада взаємодіють і чують один одного – то це буде найкрасивіше місто на всю Україну!

Чого вам і бажаємо в цей святковий день!”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар