У Кропивницькому відбулася святкова хода вишиванок

Сьогодні, 24 серпня, у День Незалежності України близько півтисячі кропивничан пройшлися урочистою ходою у вишиванках від пам’ятника Янголу-охоронцю до площі Богдана Хмельницького.

Одягнені в українські вишиванки жителі Кропивницького несли в руках українські прапори, плакат «Кропивницький об’єднує» та маскувальну сітку з квітами маку.

«Це нагадування про трагедію, що сталася під Іловайськом два роки тому у серпні. Тоді там загинуло багато українських військових. Ми не маємо права про них забувати», – розповіла одна з жінок, що тримала імпровізований меморіал пам’яті.

DSC_0049

Дорогою до площі Богдана Хмельницького, де вже розпочався святковий концерт, кропивничани викрикували гасла «Слава Україні», «Одна єдина соборна Україна», «Бандера прийде – порядок наведе».

«Я приєдналася до ходи для того, щоб ми разом продемонстрували ворогам свою незалежність. Об’єднуючись ми доводимо світу, що ми – українці, ми – держава, ми боремось за свою волю. Ця хода (як і концерт, що сьогодні відбудеться увечері) взагалі присвячена учасникам АТО, які захищають нашу свободу», – розповіла одна з організаторів ходи вишиванок Олена Скочко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар