Як на Кіровоградщині зареєструвати саморобний транспортний засіб

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Якщо Ви забажали зібрати власноруч ексклюзивний транспортний засіб так, як ви його бачите і втілили в життя свою мрію, то тепер перед вами постає питання: «Як його зареєструвати, щоб користуватись ним на законних підставах?»

Регіональний сервісний центр МВС в Кіровоградській області роз’яснить, що і як необхідно зробити.

Щоб мати можливість їздити на самостійно сконструйованому транспортному засобі на дорогах загального користування, вам необхідно його зареєструвати. Однак не всі саморобні транспортні засоби можна реєструвати, а тільки ті, максимальна маса яких не перевищує 3500 кілограмів.

Крім легкових машин, можна оформити мотоцикли, причепи і напівпричепи на підставі документів, що підтверджують правомірність придбання складових частин із зазначенням їх ідентифікаційних номерів, а також висновків Головного сервісного центру МВС та інших, визначених Кабінетом Міністрів України підприємств, установ та організацій.

Реєстрація самостійно сконструйованого транспортного засобу здійснюється відповідно до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року № 1388.

На самостійно сконструйовані транспортні засоби наносяться спеціальні індивідуальні номери згідно з вимогами міжнародних і державних стандартів.

До реєстраційних документів та Єдиного державного реєстру МВС вносяться в установленому порядку відповідні відмітки.

За більш детальною інформацію для реєстрації транспортних засобів в індивідуальному порядку мешканці Кіровоградської області можуть звертатись за адресами:

Територіальний сервісний центр МВС 3541 – м. Кіровоград, пр-т. Інженерів, 1.

Територіальний сервісний центр МВС 3542 – м. Олександрія, пр.-т. Будівельників,38. Територіальний сервісний центр МВС 3543 – м. Бобринець, вул. Миколаївська, 172. Територіальний сервісний центр МВС 3544 – м. Мала Виска, вул. Мічуріна, 2.

Територіальний сервісний центр МВС 3545 – м. Ульяновка, вул. Гуменюка, 9.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар