Прокурори Кіровоградщини підготували кримінальні справи проти трьох зрадників

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України колишньому лісничому ДП «Куп’янський лісгосп” та двом працівникам ДСНС.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної прокуратури.

Колишній лісничий ДП «Куп’янський лісгосп» підозрюється у колабораційній діяльності. Після окупації військовими рф населених пунктів у Харківській області на початку повномасштабного вторгнення лісничий добровільно зайняв посаду помічника керівника незаконно створеного органу в «Боровском териториальном управлении ВГА Изюмского района Харьковской области».

Підозрюваний, підтримуючи збройну агресію рф, агітував мешканців громади за окупаційну владу та роздавав гуманітарну допомогу.

Також повідомили про підозру  у державній зраді двом колишнім  працівникам ДСНС Луганщини (ч.2 ст.111 КК України).

Рятувальники працювали у службі цивільного захисту одного з  підрозділів у селі Мілове на Луганщині, однак зрадили Україну і добровільно перейшли на бік ворога. Вони отримали посади водія та рятівника-пожежника у структурному підрозділі незаконно створеного окупантами правоохоронного органу, так званого «МЧС ЛНР».

За скоєне їм загрожує до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, на Кіровоградщині за корупцію судитимуть працівника Служби судової охорони

Читайте також: на Кіровоградщині колишню працівницю податкової підозрюють у корупції

Поширити:

Залишити коментар:

коментар