Одного з найбагатших аграріїв Кіровоградщини розшукують за шахрайство

Одного з найбагатших землевласників України, кропивницького бізнесмена Сергія Тарасова оголосили в розшук за підозрою у шахрайстві.

Відповідна інформація з’явилося на сайті міністерства внутрішніх прав, повідомляє Перша електронна газета.

Оголошення про розшук подала Служба безпеки України. За даними слідства, Сергій Тарасов переховується від органів досудового розслідування з 10 січня.

Проти нього висувають звинувачення за чотирма статтями:

  • Шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.
  • Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою. Караються позбавленням волі на строк від семи до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
  • Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинене організованою групою або в особливо великому розмірі. Карається позбавленням волі на строк від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
  • Незаконне носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.
    Сергія Тарасова розшукує Служба безпеки України. Речниця Служби в регіоні Юлія Ткач сказала Суспільному, що дані досудового розслідування не коментуватимуть, поки триває слідство.

Сергій Тарасов (1961  р.н.) – засновник та власник компаній:

  • “Агроспецсервіс”, “Агроспецсервіс-СТ”, “СТ-Сервіс”, які спеціалізувалися на будівництві і купівлі-продажу пального;
  • “Агрофірма Хлібодар”, “Агро Центр”, агрохолдингу “I&U Group”, що займаються бізнесом в аграрній сфері;
  • “Капітанівський цукровий завод” і “Новомиргородський цукор”, придбані за процедурою банкрутства.

У 2010-2015 роках був депутатом Кіровоградської обласної ради VI скликання.

У 2017 році увійшов у ТОП-100 найбагатших людей України за версією журналу ФОКУС. Тоді земельний банк його агропідприємств складав 41 тисячу гектарів.

У 2020 році на базі його офісу відкрили Почесне консульство Литовської Республіки в Кропивницькому і Кіровоградській області, а Тарасова призначили Почесним консулом.

У 2021 році отримав спеціальну премію “За вагомий внесок в розвиток ресурсозбереження та “зеленої енергетики” України” загальнонаціональної програми «Людина року-2020».

Його син Тарасов Олег Сергійович – народний депутат України IX скликання від “Слуга народу”.

У своїх деклараціях він неодноразово вказував грошові прибутки, які є подарунками від батька. Зокрема:

  • за три місяці 2021 року тато подарував йому 3,4 млн гривень,
  • на новий 2022 рік Сергій Тарасов подарував сину 273 тис. грн.
  • протягом 2022 року загальна сума подарованих грошей склала 8 мільйонів 571 тисячу 200 гривень +  200 тисяч гривень, подарованих після подання декларації.

У січні цього року журналісти «Антикорупційного виміру» опублікували матеріал про родину Тарасових – їхній агрохолдинг запідозрили у шахрайстві і привласненні землі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар