На Кіровоградщині з робочим візитом побував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Сьогодні, 15 лютого, з робочим візитом до Кропивницького приїхав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

У складі делегації, що складалася з керівників обласної військової адміністрації, представників Міністерства оборони, очільник МОЗ відвідав КНП «Центральна міська лікарня» Кропивницької міської ради», що перебуває нині на реконструкції. Далі високопосадовець провів робочу нараду з керівниками області, представниками департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА та керівниками місцевих лікувальних закладів.

photo-2024-02-15-15-57-58

На початку заходу Віктор Ляшко за доручення Президента України вручив державні нагороди місцевим медикам. Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагороджено Сергія Гриценка, лікаря комунального некомерційного підприємства «Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради», який загинув 13 червня 2023 року. Отримала відзнаку дружина Анна. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героя.

photo-2024-02-15-15-58-05

Також орденом орденом «За мужність» ІІІ ступеня нагороджено ФЕНДАКА Івана Володимировича — лікаря відділення комунального некомерційного підприємства «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради»

(самовільно вступив до лав ЗСУ, де з честю виконував патріотичний та професійний обов’язок по захисту держави та організації і надання медичної допомоги військовослужбовцям. Під час несення служби отримав тяжке поранення, переніс декілька операцій та тривалий час перебував на лікуванні).

photo-2024-02-15-15-58-07

Почесне звання Заслужений лікар України із рук міністра отримала Людмила Кругленко, головний лікар комунального некомерційного підприємства “Центр первинної медико-санітарної допомоги Онуфріївської селищної ради Кіровоградської області”.

Почесне звання «ЗАСЛУЖЕНИЙ ПРАЦІВНИК ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ» отримав БЄДІН Валерій Михайлович — фельдшер підстанції комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області Кіровоградської обласної ради»

(самовільно вступив до лав ЗСУ, де з честю виконував патріотичний та професійний обов’язок. Брав участь у виконанні бойових завдань в зоні бойових дій. Під час несення служби отримав поранення, після чого залишився виконувати бойові завдання).

photo-2024-02-15-15-58-10

Питання реабілітаційної допомоги військовим і цивільному населення стало головним робочої наради міністра. Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович на початку поінформував присутніх про стан справ в цій галузі медицини.

«Проліковано більше 22 тисяч військових, які потребували базового стаціонарного і поліклінічного лікування. Наразі в нашій області військові і цивільні можуть пройти безкоштовну реабілітацію у кластерних лікарнях. В цих закладах створені реабілітаційні відділення, які оснащені сучасним обладнанням. На поточний момент створюються ще два реабілітаційні відділення в медичних закладах області».

photo-2024-02-15-15-58-16

Андрій Павлович розповів про першочергове завдання від держави відремонтувати центральну міську лікарню.

«Область взяла на себе ремонт приміщення. Це солідна сума, але воно того варте, адже це здоров’я наших захисників. Робимо все можливо, щоб максимально швидко ввести об’єкт в експлуатацію. Створимо госпітальну бази на понад 100 ліжок з операційним, хірургічним, травматологічним, неврологічним, терапевтичним, фізіотерапевтичним відділеннями, з діагностичним центром. Це буде сучасна лікарня з найкращим обладнанням».

Віктор Ляшко підтвердив важливість даного об’єкта для нашої держави. Міністерство всіляко сприятиме якнайшвидшому відкриттю закладу. Закупівлю найсучаснішого обладнання держава бере на себе.

За словами міністра, кожна кластерна лікарня повинна мати сучасне реабілітаційне відділення.

«Сьогоднішня політика стосується не лише військових шпиталів. Одним із пріоритів є забезпечення реабілітаційних послугів. Наші домовленості  на рівні держави – 5700 ліжок фізичної реабілітації на базі кластерних закладів. Ваші лікарні мають бути комфортні для пацієнтів. Палати й ординаторські мають бути облаштовані системою кондиціонування. Вбиральні мають відповідати всім вимогам безбар’єрності. Це потрібно почати робити вже сьогодні», – наголосив Віктор Ляшко.

Далі міністр попросив всіх присутніх керівників кластерних закладів охорони здоров’я розповісти про стан готовності їхніх реабілітаційних відділень, про ремонтні роботи, які тривають, і що необхідно для їх прискорення.

Нагадаємо, медики Кіровоградщини можуть претендувати на Орден Святого Пантелеймона

Читайте також: військові медики України ділилися досвідом на конференції у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар