Торік кропивницький “Екостайл” придбав 600 сміттєвих контейнерів

602 нових контейнери для сміття придбало підприємство “Екостайл” у 2023 році, щоб покрити потреби мешканців Кропивницького.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією підприємства.

554 контейнери встановили біля багатоповерхівок та 48 – для приватного сектору.

“Окрім того, компанією у 2023 році було впроваджено систему аудиту та контролю на контейнерних майданчиках, – розповіла начальниця комерційного відділу ТОВ «Екостайл» Вікторія Поліщук. – Ця система дозволяє щотижня контролювати стан майданчиків та своєчасно ремонтувати, мити або ж замінювати зламані контейнери.

У підсумку 193 з 255 майданчиків багатоповерхівок Кропивницького з новими цілими контейнерами. Станом на початок 2023 року ця цифра була значно меншою – 99 майданчиків. Загальні інвестиції в закупівлю контейнерів та обслуговування майданчиків склали 5 млн грн”.

Існує і ряд проблемних питань, що перебувають поза зоною впливу компанії, попередила Вікторія Поліщук.

Зокрема, торік невідомі вандали спалили 62 сміттєвих контейнери на суму 620 тисяч гривень. Із них 26 – на території ЖЕО №3. Кримінальні справи відкриті.

Ще однією проблемою є вандалізм. За статистикою, вандали ламають навмисно один контейнер щотижня. Окрім того, залишають графіті та написи на кожному новому контейнері протягом перших трьох тижнів встановлення його на майданчику.

Серед проблем і те, що 25% контейнерних майданчиків не мають покриття та під’їзду, внаслідок чого відбувається щотижневе пошкодження сміттєвозів та контейнерів.

Труднощів додає брак кадрів, понад 70% робітників компанії – це чоловіки, які йдуть на захист країни.
Заборгованість населення за послуги – ще один виклик для компанії. Адже наразі споживачі заборгували «Екостайлу» за послуги 35, 497 мільйона гривень. І проблема зростає з кожним кварталом.

Нагадаємо, “Екостайл” добув зі сміття понад 4 мільйони кВТ/год електроенергії.

Читайте також: Не в смітник, а на переробку. Де у Кропивницькому приймають старі батарейки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар