“Екостайл” добув зі сміття понад 4 мільйони кВТ/год електроенергії

© pixabay.com

У Кропивницькому за 2023 рік установка з дегазації міського сміттєзвалища передала у загальну мережу понад 4 мільйони 320 тисяч кВТ/год електроенергії. Цю електрику виробили з-понад 2 мільйонів 700 тисяч м³ небезпечного звалищного газу (метану).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією компанії “Екостайл”.

Надходячи в загальну мережу, вироблена електроенергія використовується для потреб населення. Так, виробленої на сміттєзвалищі у 2023 році електроенергії вистачить, щоб забезпечити на місяць електрикою 21 600 квартир. Це за умови, що в середньому мешканці однієї квартири за місяць використовують 200 кВТ/год електроенергії.

Важливо відзначити, що дегазація сміттєзвалища – це не лише спосіб використання відходів для виробництва «зеленої» енергії, а й важливий крок у зменшенні негативного впливу на навколишнє середовище.

Адже лише у 2023 році завдяки злагодженій співпраці компаній «Екостайл» і «ЛНК» відбулося зменшення кількості викидів вуглекислого газу (СО2) в еквіваленті 18 тисяч 912 тон.

Таку кількість СО2 викидають в атмосферу за рік майже 11 тисяч пересічних автомобілів на бензині (при середньому пробігу у 10 000 кілометрів на рік один такий автомобіль викидає в атмосферу 1 740 кілограмів СО2).

Нагадаємо, у 2019 році в результаті співпраці керівництва міської ради, ТОВ «Екостайл» та ТОВ «ЛНК» у Кропивницькому на міському сміттєзвалищі була встановлена система дегазації, яка дозволяє небезпечний біогаз (метан) перетворювати в електроенергію.

У 2022 році завдяки правильній технології захоронення твердих побутових відходів, яку використовує «Екостайл» на міському сміттєзвалищі, установка з дегазації передала у загальну мережу 3 812 685 кВТ/год електроенергії.

Читайте також: Не в смітник, а на переробку. Де у Кропивницькому приймають старі батарейки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар