Кропивничан запрошують на виставку керамічних предметів, які створив воїн ЗСУ

Кіровоградський обласний краєзнавчий музей запрошує мешканців та гостей міста відвідати виставку керамічних предметів, які створив військовослужбовець 124-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України Олександр Черевченко.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу облради.

Восени минулого року автор надавав свої роботи для благодійної виставки, кошти з якої пішли на придбання теплих речей для військовослужбовців ЗСУ.
3

Кожна річ, представлена на виставці кераміки Олександра Черевченка, – унікальна, запевняє завідувачка сектору історико-краєзнавчих досліджень музею Світлана Проскурова.

«Усі чашки, кухлі, тарілки, горщики – різні за формою, з різними малюнками, – розповіла Світлана Проскурова. – Автор експериментує, надихаючись образами з кінематографу, з історії України (скіфські мотиви на чашках), відтворює образи цікавих людей, з якими він знайомий. Тобто, ми сприймаємо ці речі не як чашки чи тарілки, а як витвори мистецтва».

До краєзнавчого музею виставка кераміки Олександра Черевченка діяла у відділі мистецтв Обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д.І.Чижевського.

1

Уже після відкриття виставки в краєзнавчому музеї, Олександр Черевченко провів тут декілька заходів для дітей, розповідаючи маленьким відвідувачам музею про українське гончарство. Із дозволу автора «Центральноукраїнська обласна спілка музейних працівників» використала декілька його художніх робіт для благодійної виставки-продажу, яка відбулась минулої осені. Тоді за допомогою виставки вдалося зібрати кошти на закупівлю декількох рулонів утеплювача для облаштування бліндажів підрозділу ЗСУ на Херсонському напрямку.

4

5

Останнім часом Олександр відновлюється після поранення, згодом збирається повернутися до гончарства та планує додати нові роботи до музейної експозиції. По завершенню виставки «Кераміка Сашка Черевченка: у пошуках гармонії» автор обіцяє подарувати частину своїх робіт Кіровоградському обласному краєзнавчому музею.

2

Нагадаємо, волонтерський крафт стане частиною експозиції про війну в краєзнавчому музеї Кропивницького

Читайте також: філармонія оприлюднила репертуар на лютий у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар