На Кіровоградщині землевпорядник допоміг приватизувати землю заповідника за 17 млн грн

© Latifundist.com

На Кіровоградщині повідомили  про підозру інженеру-землевпоряднику. Його підозрюють у зловживанні повноваженнями при наданні публічних послуг, що призвело до збитків у більш ніж 17 млн гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на пресслужбу Кіровоградської обласної прокуратури.

“За процесуального керівництва прокурорів Голованівської окружної прокуратури повідомлено про підозру землевпоряднику одного із ТОВ у зловживанні повноваженнями при наданні публічних послуг, з метою отримання ним неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави”,- йдеться у повідомленні прокуратури.

Підозрюваний, складаючи проєкти землеустрою двох земельних ділянок загальною площею 4 га, розташованих на території природно-заповідного фонду «Кошаро-Олександрівський», не зазначив наявність обмежень для їх використання. У подальшому це призвело до відчуження земельних ділянок та їх передачу у приватну власність.

Внаслідок протиправних дій землевпорядника громаду позбавили права власності на ділянки природно-заповідного фонду. За висновком експертизи державі злочином завдали збитків на понад 17,4 млн гривень.

Водночас прокурори звернулись до суду позовними заявами про повернення вказаних земель ПЗФ територіальній громаді.

Нагадаємо, підприємець незаконно отримав ділянку у Кропивницькому, вартістю 6 млн грн

Читайте також: підрядник привласнив 140 тисяч на ремонті укриття – прокуратура

Поширити:

Залишити коментар:

коментар