У Кропивницькому запрацював Офіс декарбонізації та енергоефективності

Вчора, 8 листопада, у Кропивницькому відкрили Регіональний офіс з декарбонізації та енергоефективності.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кропивницьку ОДА.

Регіональний офіс декарбонізації та енергоефективності у Кіровоградській області – спільна ініціатива Держенергоефективності, як єдиного органу влади, що реалізує політику у сфері енергоефективності, та обласної влади.

Перший заступник Голови Держенергоефективності Марія Малая окреслила завдання офісу:

● зробити технічні, організаційні, технологічні та фінансові рішення з енергоефективності більш доступними для громад;
● сформувати мережу енергоменеджерів, які стануть провідниками енергоефективної трансформації та низьковуглецевого розвитку у кожному куточку України.
Слід зазначити, що офіс стане платформою для співпраці Держенергоефективності та місцевої влади у таких основних напрямах:
● управління енергоспоживанням: впровадження систем енергоменеджменту, розроблення місцевого енергетичного плану, проведення енергетичної сертифікації будівель, енергоаудитів;
● створення «подушки енергетичної безпеки» регіону (визначення та використання потенціалу заміщення традиційних видів палива, альтернативне теплозабезпечення, високоефективна когенерація, виробництво біогазу та біометану);
● залучення фінансових ресурсів для енергоефективної трансформації регіонів (через майбутню Національну платформу декарбонізації, ЕСКО, муніципальні зелені фінанси, міжнародну фінансову допомогу тощо);
● просвіта та популяризація у напрямку енергоефективності.

“Енергозберігаючі технології- це маркери якісного розвитку економіки. А декарбонізація- невід’ємний елемент здорового довкілля.

Попри війну, попри колосальні труднощі нам необхідно впроваджувати європейську політику енергоефективності, і системне партнерство з Держенергоефективності стане міцною запорукою, драйвером процесів”, – зазначив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович.

Нагадаємо, тепловий насос і сонячна електростанція: приклад зеленого відновлення країни

Читайте також: за місяць на Кіровоградщині обміняли 160 тисяч старих ламп

Поширити:

Залишити коментар:

коментар