У Кропивницькому розпочала роботу “Фундація допомоги захисникам України”

Священник з Херсона, протоієрей Церкви Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ Сергій Чудинович очолив представництво ГО “Фундації допомоги захисникам України” у Кропивницькому.

Про це інформує Перша електронна газета.

“Фундація допомоги захисникам України” – всеукраїнський благодійний фонд, який функціонує за допомогою регіональних представництв. Фінансується за кошти пожертв небайдужих громадян, донорів, меценатів, а також проведення різноманітних благодійних заходів.

Діяльність організації, яку заснували цього року, спрямована в першу чергу на допомогу ЗСУ.  Однак планують закривати потреби й цивільного населення, вирішувати соціальні питання.

“Наш проект всього має чотири напрямки: допомога захисникам, дітям, вимушеним переселенцям, представникам вразливої верстви населення.

На початку 2023 року військовим підрозділам, закладам соціальної сфери та приватним особам ми надали благодійної допомоги на суму близько 17-ти мільйонів доларів. Фундація відповідно до можливостей забезпечує армію обладнанням, надає техніку, автомобілі, прожектори та інші речі, потрібні воїнам. Також допомагаємо з реабілітацією та лікуванням поранених.

Щодо допомоги дітям, то ми проводимо різні розважальні та спортивні заходи для них. Окрім цього забезпечуємо одягом, їжею та іншими необхідними для комфортного життя речами.

Ми також співпрацюємо з різними комунальними закладами, які займаються питаннями інклюзиву і роботою з неповносправними дітьми”, – розповів Сергій Чудинович.

Офіс фундації знаходиться за адресою:  вулиця Героїв-рятувальників, 13 Г.

Телефон для довідок: (050)526-37-25.

Запити про допомогу приймають на електронну пошту: fadu.krop@gmail.com.

“Тут опрацьовують потреби війсьових частин, закладів та громадян, які потребують допомоги.

Якщо до нас прийде людина з потребою, яка не входить з певних причин до нашої сфери діяльності, то ми обов`язково направимо її туди, де теоретично її  зможуть прийняти й допомогти”, – додав очільник ГО “Фундація допомоги захисникам України”.

Нагадаємо, Сергій Чудинович – херсонський священник, який пережив полон і катування.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар