Ресурсну кімнату для дітей відкрили в обласному “тубдиспансері”

У Кіровоградському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі відкрили багатопрофільну ресурсну кімнату для дітей та підлітків, які перебувають на лікування у закладі. Презентували реалізований проєкт вчора, 21 вересня.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну раду.

«Час перебування дітей на стаціонарному лікуванні від туберкульозу може сягати від 2 тижнів до декількох місяців. Батьки не завжди можуть регулярно відвідувати своїх дітей, тому для покращення психоемоційного стану наших маленьких пацієнтів створили ресурсну кімнату. У ній з дітьми працюватиме психолог та вихователь. Це стосується і амбулаторного лікування, дітей запрошуватимуть на заняття. Також це дасть змогу підліткам не відставати від шкільної програми, у багатопрофільному просторі ми забезпечуємо дистанційний навчально-освітній процес», – розповіла  директорка центру Галина Горенко.Галина Горенко.

Проєкт реалізувала благодійна організація «TBPeopleUkraine» у рамках Проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.

«Обласна рада та депутатський корпус вдячні нашим партнерам за постійну підтримку обласного закладу. Це не перша така допомога. Міжнародна організація PATH забезпечила медичний центр також портативним рентгенапаратом, пересувним флюорографом, автомобілем для проведення виїзних обстежень. І, звісно, це дає свої результати у вчасному діагностуванні захворювань, а відтак і ефективному лікуванні», – зазначив у ході презентації проєкту заступник голови обласної ради Юрій Семенюк.

1

2

3

Нагадаємо, лікарі з Кропивницького і Дніпра роз’яснили міфи про туберкульоз

Читайте також: Кіровоградщина друга в Україні за темпами поширення туберкульозу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар