Лікарі з Кропивницького і Дніпра роз’яснили міфи про туберкульоз

Сімейний лікар з Кіровоградщини Дмитро Корольков та лікарка з Дніпропетровщини  та Олена Лемешко разом з колегами з інших регіонів України розвінчали найпоширеніші міфи про туберкульоз і дали поради, які допоможуть залишатися здоровими.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією команди соціального проєкту «Твій сімейний лікар».

Щороку в Україні реєструють понад 20 тисяч нових випадків і рецидивів туберкульозу. Лікарі допомагають успішно боротися із недугою. Але є перепона — люди не завжди готові пройти обстеження, аби виявити хворобу. Адже про туберкульоз досі існує багато міфів, які заважають діагностиці та лікуванню.

Чи можна отримати збудника хвороби через речі людини, яка живе із недугою, за яких обставин можна захворіти на туберкульоз та чому міцний імунітет не вбереже від хвороби? Відповіді на ці та інші питання дивіться у відео:

Якщо у вас є підозра на туберкульоз — не зволікайте з візитом до сімейного лікаря. Не виявлений вчасно туберкульоз може призвести до ускладнень, вплинути на життя — ваше та ваших близьких. Туберкульоз виліковний, тож якнайшвидше отримайте безоплатне лікування й живіть здорове життя.

Нагадаємо, у медсестри з Кіровоградщини вчасно виявили туберкульоз.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар