Кіровоградщина представить Україну на престижній міжнародній конференції

© Twitter

Україна вперше візьме участь у міжнародній технологічній конференції NORDEEP DEEP TECH SUMMIT у Фінляндії.  Її представить студентсько-викладацька команда ЦНТУ.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією вишу.

Путівка на NORDEEP була нагородою за перемогу у хакатоні технологічних стартапів «Hardware Engineering Hackathon», який проходив у Києві.

До фіналу Hardware Engineering Hackathon вийшли вісім проектів, авторами яких є представники:

  • Національного університету «Запорізька політехніка»,
  • Державного університету «Житомирська політехніка»,
  • Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут»,
  • Донецького національного технічного університету,
  • Центральноукраїнського національного технічного університету.

Команда у складі аспірантів Олександра Шепеля й Олександра Майданика, магістранта Івана Рибака та викладачів Анатолія Мацуя й Олександра Сірікова представила на хакатоні пристрій для виявлення несправностей мереж електроенергетики «Faults Detection».

1

“Продукт стартапу – це корпусний мікропроцесорний пристрій, який після встановлення на електричну підстанцію дозволяє виявити місце пошкодження електричної мережі та вказує відстань до пошкодження, – розповів Олександр Шепель. – Чому стартап важливий, особливо зараз? Лінії електропередач взагалі вразливі до пошкоджень через свою велику протяжність. Причини пошкоджень різні: від людських до природних факторів. Під час воєнних дій пошкодження набувають масового характеру. Оперативність відновлення ЛЕП має величезне значення як безпосередньо для енергетичних компаній, так й загалом для економіки країни.

Традиційний метод виявлення пошкоджень полягає у тому, що виїзна бригада співробітників компанії оглядає ЛЕП у пошуках пошкоджень. Іноді для цього доводиться проїхати десятки кілометрів. Година «традиційного» пошуку пошкодження коштує енергетикам приблизно 300 доларів. А миттєве виявлення місця пошкодження завдяки такому пристрою дозволить економити час і гроші”.

За словами Олександра Шепеля, їхній пристрій – унікальний. Зараз на ринку представлені декілька рішень вітчизняного та іноземних виробників. Але лише «Faults Detection» визначає конкретну проблемну лінію, місце пошкодження та відстань до нього.

3

Протягом 48-годинного хакатону представники команди ЦНТУ «Faults Detection» надрукували на 3D-принтері потрібні деталі та корпус пристрою, відкалібрували електронну частину, зібрали пристрій, зробили демонстраційну модель ЛЕП та порахували економічну частину стартапу.

Зрештою, проект «Faults Detection» від ЦНТУ отримав найбільше балів від журі і здобув перемогу.

364635594-241449652148997-5025909965814156231-n

Довідково.

NORDEEP DEEP TECH SUMMIT - перша та єдина в Європі конференція з глибоких технологій, орієнтована на бізнес. Захід присвячений якісному налагодженню зв'язків та пошуку можливостей для співпраці між академічними колами, приватним та державним секторами. NDTBS об'єднує сфокусовану міжнародну групу стартапів, дослідницьких груп, дослідницьких інститутів, інвесторів, корпорацій, ЗМІ та впливових осіб світового рівня.

Тут демонструють передові наукові досягнення, найкращі стартапи у галузі високих технологій, які можуть абсолютно покращити як ведення різних галузей бізнесу, так і стійкість цілих країн.

Нагадаємо, переселенка з Макіївки представила Кіровоградщину на міжнародному конкурсі.

Читайте також: Студентка ЦНТУ перемогла в олімпіаді найкращого українського технічного вишу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар