Власника “Кіровоградського рудоуправління” судитимуть за фінансування війни в Україні

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно російського бізнесмена за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією прес-служби обласної прокуратури та СБУ.

Обвинувачений –  російський мільярдер Сергій Кабаргін – є бенефіціарним власником АТ «Кіровоградське рудоуправління», яке володіє ліцензією на розробку Обознівського родовища каолінової глини і мало сталі зв’язки з підприємствами ворога, зокрема з московським заводом “Фізприбор”, розробки якого експлуатуються на російських АЕС “Росатома”.

Підприємець входить до складу акціонерів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу ворога та сплачують мільярдні суми податків та платежів до бюджету країни-агресора. Кошти у подальшому спрямовуються на потреби збройних сил рф, а також фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у війні проти України.

Таким чином Кабаргін організував схему вивозу з України стратегічної сировини для “Росатома” і фінансування війни в Україні.

38-main-v1687442673

“За вказівкою Кабаргіна гірські породи з українського підприємства постачали нібито до третіх компаній, хоча насправді вони потрапляли до бізнес-структур “Росатома” і “Лукойла”. Фігурант здійснював поставки через власну компанію в росії – “Боровичский комбинат огнеупоров”, – додали  в СБУ.

За цей злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як пише “Економічна правда”, компанія “Кіровоградське рудоуправління” володіє ліцензією на розробку Обознівського родовища каолінової глини.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар