Власника «Кіровоградського рудоуправління» підозрюють у фінансуванні російських окупантів

Прокурори  Кіровоградської обласної прокуратури повідомили про підозру російському підприємцю і бенефіціарному власнику АТ «Кіровоградське рудоуправління», який причетний до фінансування збройної агресії рф проти України.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну прокуратуру.

Підозрюваний є бенефіціарним власником АТ «Кіровоградське рудоуправління», яке спеціалізувалося на видобутку та переробці каоліну. Підприємство мало сталі фінансово-господарські зв’язки зі структурами держави-агресора. Бізнесмен входить до складу акціонерів та директорів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу ворога та його силових структур.

Підприємства сплачують мільярдні суми податків та інших обов’язкових платежів як до бюджету країни-агресора, так і до позабюджетних фондів. Кошти спрямовуються на потреби збройних сил рф, а також фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у російській агресії проти України.

Підозрюваному інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в області.

Нагадаємо, на Кіровоградщині комунальника підозрюють в розтраті 700 тисяч гривень

Читайте також: підприємець “нагрів” на 400 тис. грн заклади освіти Олександрії під час закупівель вугілля

Поширити:

Залишити коментар:

коментар