На Кіровоградщнині медсестри відвідуватимуть вдома вагітних і немовлят

Кіровоградська область увійшла до переліку регіонів, де за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) реалізовуватиметься універсально-прогресивна модель домашніх візитів до вагітних жінок та сімей з дітьми від 0 до 3 років, що концентрується не лише на медичних аспектах, а й психологічних, фізичних та соціальних.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОВА.

Майже 40 медичних сестер та педіатрів з 10 громад Кіровоградщини пройшли спеціальний навчальний курс, що тривав з 15 по 17 березня та отримали для здійснення патронажу спеціальні медичні набори, вартістю близько 40 тис. грн. кожен.

«Це новий формат візитів медсестер до родин з дітьми від 0 до 3 років, а також вагітних жінок. Патронажна медсестра має вибудовувати стабільні партнерські відносини з сім’ями, оцінювати становище кожної сім’ї і на основі цього планувати – разом із сім’ями – подальші дії. Це не лише нагляд за здоров’ям дитини, але й підтримка кращих умов для повноцінного розвитку дитини від народження. Патронажна медсестра має бути першоджерелом необхідних знань та навичок для догляду за дитиною в перші дні життя і далі», – розповів координатор БФ «Безпечне майбутнє», директор Знам’янської міської лікарні Руслан Пушкаренко.

15-17-03-5

Зміст універсально-прогресивної системи патронажу – партнерство родини і патронажної медсестри від вагітності до народження дитини і протягом усього раннього дитинства.

Медсестра, яка надає послугу універсальної патронажної системи домашніх візитів, взаємодіє з лікарями загальної практики, педіатром, соціальними службами і за потреби може направити родину з дитиною від 0 до 3 років до певних спеціалістів для вирішення індивідуальних обставин цієї сім’ї.

15-17-03-8

15-17-03-3

15-17-03-6

15-17-03-9

15-17-03-1

Нагадаємо, обласний центр репродукції розпочав виїзні обстеження жінок.

Читайте також: Рак не почекає поки пролетять ракети – флешмоб на підтримку онкохворих дітей

Поширити:

Залишити коментар:

коментар