У Кропивницькому прийняли рішення щодо петиції про звільнення Лариси Костенко

Кропивницька міська рада

19 січня ГО “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів” створили петицію з висловленням недовіри та закликом звільнити з посади начальниці управління освіти Кропивницької міської ради Лариси Костенко. 20 лютого відбулося вже друге за рахунком засідання, під час якого комісія з питань освіти та культури прийняла рішення щодо вимог згаданої петиції.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на фейсбук-сторінку “Батьківська рада Кропивницького”.

Відтак, комісія запропонувала управлінню по запобіганню корупції провести перевірку викладених в петиції фактів і повідомити авторку петиції про результати.

Окрім цього, серед рекомендацій комісії були й такі:

  • змінити керівника Новомиколаївської гімназії;
  • для налагодження комунікації з громадою заступнику міського голови Колодяжному С. раз на пів року проводити брифінги (брифінг – це коротка доповідь без права задавати запитання спікеру);
  • направити листи в усі школи з нагадуванням про те, що начальник управління освіти не узгоджує кандидатури тих, кого директори шкіл приймають на роботу в закладах.

Відзначимо, що одразу після публікації петиції про недовіру, зявилася ще одна – з пропозицією про висловлення подяки Ларисі Костенко за її роботу. Вона також була “підтримана” кропивничанами. Як відзначали члени “Батьківської ради”, голосували цілі педагогічні колективи практично водночас. Проте на перше засідання профільної комісії автор “подяки” взагалі не прийшов. У результаті, члени комісії не підтримали його петицію.

Нагадаємо, головну освітянку Кропивницького звинувачують в “монархії” і вимагають звільнити.

Читайте також: у Кропивницькому нагородили найкращих вчителів області (ФОТО)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар