Головну освітянку Кропивницького звинувачують в “монархії” і вимагають звільнити

© sonnik1.com.ua

Дев`ятнадцятого січня ГО “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів” створили петицію щодо висловлення недовіри та звільнення з посади начальниці управління освіти Кропивницької міської ради Лариси Костенко.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на платформу електронних петицій.

У тексті петиції йдеться про те, що  начальниця управління освіти Лариса Костенко займає цю посаду вже 20 років поспіль, що, на думку авторів петиції, називається “монархією”, яка  призвела до ряду зловживань, корупційної складової, перевищення службових повноважень.

“По-перше, це ігнорування думки громади, колективів щодо ряду реформ в освіті міста, призначення керівників на власний розсуд. Так, на посади керівників закладів освіти призначаються люди, які не мають досвіду адміністративної роботи і, як наслідок, колективи дитячих садочків, шкіл, училищ потерпають від некомпетентного керівництва таких директорів. Порядним, освіченим, принциповим керівникам не місце в освіті міста. Крім того, на посадах опиняються друзі, похресниці, дружини впливових людей. Конкурси на заміщення вакантних посад проходять непрозоро, з численними порушеннями. Положення про проведення конкурсів, умови не містять чіткої інформації про конкурс, що створює можливість в процесі конкурсу діяти на власний розсуд”, – пише ГО “Кіровоградське обласне об’єднання батьків дітей з особливими потребами і інвалідів”. 

Окрім цього, учасники громадської організації додають, що діяльність управління освіти відбувається з численними порушеннями нормативно-правових актів. Так, Законом України «Про освіту» директор закладу освіти наділений правом самостійно призначати та звільняти працівників свого закладу.

“Натомість, у нашому місті норма Закону не діє, бо керівниця управління погоджує такі призначення (дозволяє/ні), або надає свою кандидатуру”, – пояснюють автори петиції.

Четвертим пунктом, окрім недостатньо добре обладнаних укриттів, стала інклюзія. Автори петиції кажуть, що наразі відбувається кричуще порушення прав дітей з ООП на якісну освіту, оскільки наразі безпідставно закривають спеціальні класи, звільняють асистентів вчителів інклюзивних класів. Батьки змушені звільнятися з роботи аби забезпечити догляд за дітьми в денний час. 

“В той час, коли ворог намагається знищити нас, як націю, віроломно напавши під лозунгами захисту російськомовних громадян, УО під керівництвом Костенко Л.Д. не знаходить можливості здійснювати поділ класів на вивчення рідної мови, прикриваючись формулою розрахунку. Така ж доля спіткала й іноземну мову, інформатику. Це наслідок неефективного керування управлінням освіти мережею закладів освіти та мережею класів”,- підсумовують учасники громадської організації.

Станом на 23 січня петицію підписали 77 осіб  із 450. Збір підписів триватиме ще 41 день. 

Нагадаємо, в ОДА розказали, як будуть вчитися діти при аварійних відключеннях світла

Читайте також: через війну за кордон виїхало майже 10 тисяч школярів з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар