Кропивницький: суд зняв арешт з пам`ятки архітектури по вулиці Чорновола

© avideon.fr

У Кропивницькому прокуратура через суд зняла обтяження у користуванні об’єктом культурної спадщини вартістю майже 4 мільйони гривень.

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на Кіровоградську обласну прокуратуру.

Мова йде про пам’ятку архітектури та монументального мистецтва «Колишній особняк кінець 19 століття», що розташована в обласному центрі по вул. В. Чорновола, 46/60 .

Відтак, судом знято, а державним реєстратором внесено запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про зняття обтяження з пам’ятки архітектури та монументального мистецтва місцевого значення загальною площею 713 кв.м, вартістю 3 494 тис. грн, яка належить територіальній громаді сіл, селищ і міст Кіровоградської області.

Державним виконавцем накладено арешт на об’єкт культурної спадщини з метою забезпечення виконання зобов’язань окремої юридичної особи, яка не була власником такого майна. Зазначеним порушено законні права та інтереси територіальної громади й держави по здійсненню права власності щодо комунального майна та забезпечення збереження культурного надбання для прийдешніх поколінь.

Господарським судом Кіровоградської області доводи прокурора підтримано, позов задоволено, державним реєстратором рішення суду виконано. Відтак, обласною прокуратурою захищено інтереси територіальної громади обласного центру шляхом усунення перешкод в користуванні пам’яткою культурної спадщини місцевого значення.

Робота органів прокуратури триває.

Нагадаємо, у Кропивницькому розробили вимоги щодо розміщення вуличної реклами

Читайте також: меню автентичних страв від “Баби Єльки” презентували у Кропивницькому

Поширити:

Залишити коментар:

коментар