У Кропивницькому розробили вимоги щодо розміщення вуличної реклами

Ілюстрація

Міська рада Кропивницького долучилася до обговорення архітектурної концепції обласного центру та того, якою має бути реклама у Кропивницькому.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Кіровоградської ОДА.

“Питання розміщення вивісок та їхнього зовнішнього вигляду на вищому законодавчому рівні не врегульовані, тому управління містобудування та архітектури розробило конкретні рекомендації задля впорядкування правових відносин у даній сфері”, – повідомила тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова.

Від запровадження цих стандартів виграють і підприємці і містяни. Нині вже розроблені вимоги як до місць розміщення вивісок, так і до їх розмірів, видів, матеріалів, стилістики, освітлення тощо.

Щодо фасадів малих архітектурних форм у травні 2021 року рішенням виконавчого комітету Кропивницької міської ради була схвалена містобудівна документація, якою, зокрема, впроваджено механізм приведення зовнішнього вигляду тимчасових споруд у відповідність до затверджених архетипів. Створена робоча група, яка займається питаннями впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності. До її складу входять фахівці ряду профільних виконавчих органів ради.

“Всі ми хочемо, щоб у місті був порядок. І разом з депутатським корпусом працюємо над цим. Спільно з фахівцями державного архітектурно-будівельного контролю проводиться детальна інвентаризація торговельних тимчасових споруд. Це дуже великий обсяг роботи, адже послідовно відпрацьовуються всі вулиці. Після її завершення і встановлення законності розміщення таких споруд та відповідності їх стану правилам благоустрою, кожен факт порушення розгляне комісія, до компетенції якої входить прийняття рішень щодо демонтажу. Разом з тим, ми маємо підтримувати підприємців, тож їм буде надано час для виправлення недоліків”, – зазначив заступник Кропивницького міського голови Олександр Мосін.

Депутати озвучили слушні зауваження щодо порушень власниками та орендарями тимчасових споруд правил облаштування рекламних конструкцій і торговельних точок та запропонували дієві методи вирішення проблеми.

За результатами обговорень профільні виконавчі органи Кропивницької міської ради отримали відповідні доручення від секретаря Кропивницької міської ради Олега Колюки.

Нагадаємо, “Теплий Кроп”: молодіжна рада облаштує у місті зимовий громадський простір

Читайте також: як дорожники Кропивницького готуються до зими

Поширити:

Залишити коментар:

коментар