СБУ схопила імовірного коригувальника біля електричної підстанції на Кіровоградщині

Напередодні Дня Соборності працівники СБУ затримали чоловіка, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами російської федерації з метою завдання ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури Кіровоградщини.

Цю інформацію Першій електронній газеті підтвердили в СБУ.

За даними слідства, підозрюваний отримував вказівки від представника ФСБ через Телеграм. Чоловік мав передавати спецслужбам координати будівель критичної інфраструктури Кропивницького й області: приміщень правоохоронних органів і СБУ,  військкоматів і військових частин, вокзалів і адмінбудівель, ПрАТ «Кіровоградобленерго» і підстанцій.

Чоловіка затримали 21 січня, коли він встановлював завчасно придбаний GPS-трекер на одну з електричних підстанцій. Затриманим виявився 41-річний уродженець Одеси, який нині проживає у Кропивницькому.

Йому оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 ККУ – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану.

23 січня Ленінський районний суд Кропивницького обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці.

Читайте також: Минулого року УСБУ порушила 245 справ проти зрадників, шпигунів і колаборантів

Поширити:

Залишити коментар:

коментар