У Кропивницькому відкрили фотовиставку “Залізне ТрО” (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 23 січня, у Кропивницькому на базі ветерансько-волонтерського простору “КропХаб” відкрили фотовиставку під назвою “Залізне ТрО” із зафіксованими літніми спогадами військового із позивним “Фотограф”, який провів літо між Сіверськодонецьком та Лисичанськом.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

“Ми є свідками та очевидцями подій російсько-української війни, ми творимо історію , є її носіями й маємо її передавати в правді та честі. Сьогодні до вашої уваги неймовірні світлини, які неодмінно увійдуть в історію, і які мають надихнути кожного молодого хлопчика , кожну людину, яка дійсно любить Україну на те, що війна-це не тільки горе біль та травми, а це надія, гордість , натхнення і жага до Перемоги”, – зазначила співзасновиця ветерансько-волонтерського простору “КропХаб” та креативного простору “МИР 2.0” Катерина Колтунова

443

“Залізне ТрО” – це світ очима захисника України, який знаходиться в окопі на нулі: Луганщина, село Борівське, де сили ворога перевищували українські у кілька разів.

“Всі ці світлини були зроблені бійцем Другої стрілецької роти 174 батальйону 121 бригади територільної оборони Кіровоградщини. З ним ми пішли на фронт добровольцями у перші дні великої війни. Він до цього моменту навіть не тримав у руках зброї. Все почалося у травні минулого року, коли ми поїхали стримувати ворога у Луганську область. На лінії фронту, яку обороняла наша рота, живі сили ворога перевищували  в декілька разів, було важко, але ми трималися. Ми розуміли, що наш крок назад, це можливість для ворога наблизитися до наших домівок. Мене тримало бажання побачити свою доньку та дружину ще хоча б один раз і сказати їм як сильно я їх люблю. Тому ми й обороняли наші позиції”, – поділився спогадами воїн Роман Шаманський.

3332

Автором світлин є Юрій Чорнолуцький. 

“Перебуваючи на війні я переживав, щоб її жорстокість не змінила мене. Відраду я знаходив у фотографії, яка є моїм захопленням у мирному житті. Переглянувши ці світлини я зрозумів, що вони можуть стати діалогом між тилом та фронтом. Цей діалог у кожного різний, ну а мій представлений сьогодні тут. Я сподіваюся, що зовсім скоро ми побачимо Перемогу, і не тільки на світлинах”, – додав Юрій Чорнолуцький.

Під час виставки провели аукціон, на якому вдалося продати дві картини. Всі виручені кошти підуть на підтримку ЗСУ.

4433

Фотовиставку на базі “КропХабу” можна буде переглянути протягом тижня, після чого її покажуть в  музеях міста.

4

5

33

44

332

333

444

3333

4443

4444

Нагадаємо, фонд “Повернись живим” оголосив збір на міномети для ТрО Кіровоградщини

Читайте також: добровольчі сили тероборони Кіровоградщини провели тактичні заняття з аеророзвідки

Поширити:

Залишити коментар:

коментар