Фонд “Повернись живим” оголосив збір на міномети для ТрО Кіровоградщини

Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим» розпочав збір 10 800 000 гривень на розвідувально-ударний комплекс (РУК) зі 120-мм мінометами для 121-ї Кіровоградської бригади Сил Територіальної оборони.  

Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на фейсбук-сторінку Фонду.  

Кошти на проєкт збирають в рамках кампанії по забезпеченню РУКами усіх (31 – ПЖ) бригад Сил Територіальної оборони України, на яку благодійники загалом планують акумулювати 333 мільйони гривень. 

До 60-мм та 82-мм мінометів, які вже є на озброєнні у бригад ТрО, Фонд має на меті закупити 120-мм міномети, які збільшать дальність вогневого ураження з 4 км до 7,1 км. 

  

Кожен із розвідувально-ударних комплексів складається з:  

▪️Мінометів калібру 120-мм — 6 шт

▪️Прохідних пікапів — 3 шт 

▪️Радіостанцій Motorola — 14 шт

▪️Приладів нічного бачення (ПНБ) — 9 шт

▪️Квадрокоптерів DJI Mavic 3 p + додаткові батареї — 3 шт

▪️Starlink — 3 шт

▪️Планшетів із ГРК «Armor» + карти пам’яті та чохли — 8 шт

▪️Джерел безперебійного живлення (1 кВ) — 3 шт

▪️Інверторних генераторів (1,6 кВ) — 3 шт

▪️Біноклів із сіткою та компасом — 3 шт

«Сили Територіальної оборони захищають Україну та повертають наші території вздовж усієї лінії фронту. Разом з іншими родами військ ЗСУ вони прямо зараз проводять, зокрема, контрнаступ на Луганщині і дають ворогові тягла у районі Бахмуту Донецької області”,- говорять у Фонді. 

За 10 місяців повномасштабного вторгнення вчорашні вчителі та бізнесмени, науковці та айтівці, десятки тисяч бійців ТрО, відклали власні мирні життя й навчилися вправно битися з більшим за чисельністю ворогом. 

“Ми віримо у ТрО і хочемо підсилити їх, давши «довші РУКи» — розвідувально-ударні комплекси з єдиною системою забезпечення засобами розвідки, вогневого ураження, зв‘язку, мобільності та профільного навчання інструкторами Фонду», – додають у “Повернись живим”

Загальна ціль збору — 333 000 000 гривень. Але кошти збирають окремо на бригади у різних областях, оскільки Сили ТрО сформовані за регіональним принципом. Залежно від кількості бригад у регіоні, на кожен потрібно від 10,8 млн грн до 32,4 млн грн. Для Києва та Дніпра необхідно акумулювати по 32,4 млн грн, для Харкова, Львова та Одеси – по 21,6 млн грн, для Кропивницького, Херсона, Полтави та інших регіонів – по 10,8 млн грн. 

Долучитися до проєкту, а також слідкувати за перебігом збору можна за посиланням: https://savelife.in.ua/tro-333/  

Нагадаємо, у Кропивницькому здали 15 тонн російськомовної макулатури. На що підуть виручені кошти

Читайте також: тероборона Кіровоградщини тренується з легендарною американською зброєю

Поширити:

Залишити коментар:

коментар