Блекаут: Кількість дзвінків до АДС Кропивницького зросла вдесятеро

Майже 900 дзвінків на добу приймали від містян фахівці Аварійно-диспетчерської служби Кропивницького минулих вихідних, 14 і 15 січня, після чергової ракетної атаки рашистів.

Про це інформує Кропивницька міськрада, повідомляє Перша електронна газета.

Із початком масованих обстрілів енергетичних об’єктів кількість звернень до служби зросла чи не вдесятеро. Нині бригади АДС працюють цілодобово, в денні години – паралельно з енергетиками, тепловиками, працівниками водоканалу і житлово-експлуатаційних організацій, повідомив виконуючий обов’язки директора комунального підприємства Максим Болілий

У переважній більшості кропивничани нині звертаються про допомогу з відновлення електропостачання. Коли збігає час планового чи аварійного відключення, енергосистема часто зазнає раптового підвищеного навантаження, яке призводить до пошкодження обладнання: горять щитові в під’їздах, «стріляють» кабелі, спрацьовує автоматика на підстанціях тощо.

У випадку пошкодження внутрішньобудинкових мереж мешканцям багатоповерхівок в робочий час, із 08.00 по 17.00, слід звертатися до своєї управляючої компанії (ЖЕО чи ОСББ), або із 17.00 до 08.00 до аварійно-диспетчерської служби за телефоном 066-506-36-94. Якщо ж аварійна ситуація виникла в мережах обленерго, мешканцям багатоквартирних будинків і приватного сектору необхідно телефонувати до колцентру компанії за номером 0800-501-148.

Нагадаємо, аварійні ситуації в електромережі стають дедалі частішими й критичними для функціонування енергосистеми країни.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар