Обленерго: Ситуація з електроенергією може покращитися через потепління

Енергетики області сподіваються на поліпшення ситуації із електроенергією у наступні кілька днів через потепління.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив голова правління ПрАТ «Кіровоградобленерго» Володимир Чернявський, повідомляє Перша електронна газета.

У зв’язку з останнім обстрілом об’єктів енергосистеми країни обленерго оновив графіки відключень. Наразі існують шість черг погодинних відключень, зазначив Володимир Чернявський. Кожна із них потужністю приблизно 50 МВт.

“Оскільки ми повинні забезпечити життєдіяльність об’єктів критичної інфраструктури, немає іншого виходу, окрім як застосовувати чотири черги одночасно. Тому ми вимушено працюємо в режимі: дві години є електроенергія, чотири – відсутня.

Хочу запевнити, що ми разом із обласною адміністрацією докладаємо зусиль, щоб хоч якось підвищити ці граничні рівні споживання електричної потужності. Ну і розраховуємо у ближчій перспективі (декілька днів) на те, що відбудеться підвищення температури повітря, що, як правило, призводить до помякшення ситуації.

Ідеться про можливість перейти на більш зручний для споживачів графік: або дві через дві, або чотири години електроенергією, дві – без неї”, – зазначив пан Володимир.

Також, за його словами, наразі Кіровоградщині доведений ліміт споживання становить 199 МВт. Для порівняння: у січні 2022 року рівень споживання в області складав 330-360 МВт на добу.

Нагадаємо, тиждень тому на Кіровоградщині перестали діяти графіки погодинних відключень.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар