Як правильно доглядати за одягом

Неправильні прання, прасування та зберігання можуть призвести до швидкого зношування, утворення плям, дефектів тощо. Щоб запобігти втраті улюбленої речі, треба виконувати низку важливих правил. Розглянемо прості рекомендації для догляду за одягом докладніше.

Вибір матеріалу 

Не дуже якісні тканини та фурнітура коштують менше, але потребують обережності та клопоту в догляді. Занадто дешеві матеріали бувають не щільними, що створює дірки, ковтуни та затяжки після носіння та прання. Не бійтеся прискіпливо перевіряти шви — погані швидко розходяться. Не менш важливою є якість фурнітури. Хороші елементи не змінюють колір та не розпадаються. 

Вибираючи матеріал, проаналізуйте, як ви його носитимете. Від того, чи підходить він до повсякденного життя, залежатиме швидкість зношування. Матеріали та фасони впливають не тільки на ваш особистий стиль, а ще й на зручність. 

Прання та прасування 

Не треба нехтувати значками на бирках нових речей. Позначення на них розповідають усю найважливішу інформацію, яка допоможе утримувати одяг у хорошому стані. Запам’ятовуйте особливості тканин або зберігайте бирки. 

Деякі прості поради для грамотного прання та прасування: 

  • Висока температура краще виводить бруд, але може пошкодити матеріал. Якщо є змога, прати треба за низької.
  • Джинси краще вивертати, тоді колір не бліднітиме дуже швидко. У такий спосіб треба прати й футболки з принтами — вони не будуть пошкоджуватись.
  • Костюми та пальта здавати в хімчистку.
  • Спідню білизну потрібно прати в спеціальному мішечку, тоді вона не чіплятиметься за інші речі. 
  • Тендітні матеріали не можна викручувати занадто сильно, краще загорнути в рушник, який поглинає вологу. 
  • Якщо ви не впевнені в тому, за якої температури прасувати одяг, почніть із найнижчої та робіть це через підставлену іншу тканину. 
  • Складки під час неправильного прасування розгладжуються із краплею води. Можна придбати відпарювач. 

Пристрій допоможе запобігти цій проблемі. Різні бренди побутової техніки займаються його виробництвом, а ціна на відпарювач відрізняється залежно від наявних режимів.

Завжди піклуйтесь про справність пральної машини та праски. Від цього залежить стан одягу. Зламана техніка може спричинити плями, дірки та інші дефекти.

Лад у шафі

Речі завжди мають бути складені. Але для цього є свої правила. Від того, як розташовані речі, залежить не лише лад, а й майбутній стан матеріалу. 

Наприклад, є думка, що сорочки та штани краще зберігати на вішаку. Також можна складати їх спеціальним методом до шафи. Лайфхак, яким користуються магазини, — додавати листок паперу. Речі будуть тримати форму та виглядати охайно. Светри краще скручувати. Для білизни та шкарпеток можна придбати окрему коробку чи виділити шухляду. Відео з методів економічного та охайного складання всіх типів одягу можна подивитися в інтернеті.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар