«Світловодськпобут» таки оштрафували за стягнення плати за ненадані послуги

© svetlovodsk.com.ua

Розглянувши позов Антимонопольного комітету до ТОВ “Світловодськпобут” Господарський суд Кіровоградщини прийняв рішення стягнути з підприємства 1,19 млн грн штрафу та ще 1,19 млн грн пені.

Про це пише видання «Наші гроші. Регіон», повідомляє Перша електронна газета.

Відповідне рішення було оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

За результатами розгляду справи про порушення ТОВ «Світловодськпобут» законодавства про захист економічної конкуренції Тимчасовою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України у листопаді 2020 року було прийнято рішення визнати підприємство винним у зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку надання послуг з централізованого опалення. Мова йде про проведення нарахування 100 % плати за послуги з централізованого опалення споживачам, відключеним від внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення, які фактично не надавалися.

Згідно з пунктом 3 резолютивної частини того рішення за допущене порушення на ТОВ “Світловодськпобут” було накладено штраф у розмірі 1,19 млн грн. Крім того підприємство мало припинити згадане порушення у двомісячний строк з дня отримання рішення, про що повідомити Антимонопольний комітет України.

За твердженням позивача, строк сплати штрафу закінчився ще 25-го січня 2021 року, однак кошти й до сьогодні не були переведені.

У той же час ТОВ “Світловодськпобут” оскаржив рішення АМКУ до Господарського суду міста Києва. Однак у липні 2021-го у задоволенні позову фірмі було відмовлено повністю. “Світловодськпобут” на цьому не зупинився і подав апеляцію, однак і тут програв. Постановою Північного апеляційного господарського суду від 17 листопада 2021 апеляційну скаргу підприємства було залишено без задоволення, а рішення Господарського суду міста Києва у даній справі – без змін. Приватники зробили ще одну спробу та подали касаційну скаргу, однак і тут невдача. Ухвалою Верховного Суду у січні 2022 року було підтверджено законність рішення АМКУ.

Враховуючи, що ТОВ “Світловодськпобут” прострочив сплату штрафу, АМКУ  нарахували підприємству ще й пеню в розмірі 1,19 млн грн.

Враховуючи усі обставини справи Господарський суд Кіровоградської області прийняв рішення пристати на аргументи АМКУ та стягнути з ТОВ “Світловодськпобут” штраф і пеню на загальну суму 2,38 мільйона гривень. Крім того підприємство має сплатити на користь АМКУ 17,89 тис грн судового збору.

Під час розгляду справи ТОВ “Світловодськпобут” подавали заяву про розстрочення виконання рішення строком на 12 місяців, шляхом сплати коштів рівними частинами. Однак у задоволенні цієї заяви суд відмовив.

Власниками ТОВ “Світловодськпобут” вказані кременчуцькі підприємці Олександр Яременко та Володимир Затинацький. До листопада 2021 року одним зі співзасновників підприємства була Світловодська міська рада.

Читайте також:

Поширити:

Залишити коментар:

коментар