Вогнепальна зброя, ножі, кастети – що жителі Кіровоградщини намагалися пронести в судову залу

© lexinform

Сьогодні. 18 листопада,  у Кіровоградській області стартувала спільна ініціатива Служби судової охорони (ССО) і Консультативної місії ЄС (КМЄС) в Україні – інформаційна кампанія «Твоя безпека – наша робота».

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Служби судової охорони.

Служба судової охорони працює над зниженням небезпек і ризиків у судах, що зросли з початку вторгнення росії, і закликає українців утриматися від спроб пронесення до суду зброї та інших заборонених предметів.

“Тільки у Кіровоградській області наші працівники не допустили пронесення понад тисячі заборонених предметів та зброї, з яких майже 600 – це ножі. Тож ми просимо громадян дотримуватися правил і не брати до суду речі, яким там не місце, або ж не нарікати на дії працівників Служби, які запобігають пронесенню таких предметів у будівлі суду. Адже безпека усіх учасників судового процесу – це наша робота”, – зазначає Сергій Білоус, начальник Кіровоградського ТУ Служби судової охорони.

Загалом по Україні із січня по жовтень 2022 року майже 110 тисяч заборонених предметів, зокрема 3206 одиниць вогнепальної зброї, могли б потрапити на судові засідання, потенційно ставши знаряддям збройного нападу чи тиску на свідків, прокурорів або суддів, чи переривання судового процесу.  Це у 18 разів більше, ніж за аналогічний період 2021 року. І це з урахуванням того, що вогнепальна зброя – не єдина категорія небезпечних предметів, які українці зазвичай намагалися пронести в суди.

Довідково.

Національна кампанія «Твоя безпека – наша робота» триває два місяці та охоплює всю територію України, крім тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.


Дізнатися більше про безпеку в українських судах, а також "залізні правила", яких неухильно дотримується ССО для її забезпечення, українці зможуть завдяки інформаційним ініціативам, постерам в установах системи правосуддя, відеороликам та подкасту «ССО: Слухай Судову Охорону», вихід якого відбудеться у листопаді.

Служба судової охорони (ССО) – це державний орган, що був створений у 2019 році та займається підтримкою громадського порядку у суді; запобігає проявам неповаги до суду та припиняє такі прояви; охороняє приміщення й інше майно судів, органи судової влади; забезпечує державний захист суддів, працівників апаратів судів та їхніх родин, а також гарантує безпеку учасників судового процесу.

Нагадаємо, Кропивницький суд випустив злочинця, який розстріляв двох чоловіків біля нічного клубу.

Читайте також: двічі судимого наркоторговця посадили за розповсюдження інформації про ЗСУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар