Нове житло для переселенців – що пропонують забудовники для Кіровоградщини

Сьогодні, 8 червня, у Кіровоградській ОВА відбулось чергове засідання обласної робочої групи з питань будівництва житла для переселенців – вивчають пропозиції будівельних компаній.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

«Впроваджується нова містобудівна програма – «Програма комплексного відновлення населеного пункту (території)». Цей документ має визначати комплекс пріоритетних заходів для забезпечення відновлення населених пунктів (територій), які постраждали в результаті бойових дій», – зазначила ачальниця управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОВА Вікторія Кулікова

Оскільки обласною військовою адміністрацією продовжується робота з вивчення пропозицій щодо використання сучасних технологій ринку будівельних конструкцій і матеріалів відповідними підприємствами України для застосування їх при будівництві житла для переселенців, на засідання робочої групи запросили представників ТОВ «Люльченко і Ко» та заводу «Буддеталь» з Черкас.

«У Кропивницькому ми пропонуємо власний проєкт такого житла. Він передбачає будівництво 546 квартир у житловому комплексі, який є масивом 5-6-поверхових будинків із залізобетонних панелей. Житло з таких панелей зводиться швидко та якісно», – повідомив представник компанії проєктанта.

За словами заступника гендиректора заводу «Буддеталь» Олега Ширка, підприємство вже більше 20 років стабільно постачає збірні бетонні та залізобетонні вироби, бетон та розчини для промислового та житлового будівництва.

«Чистину виробленої продукції зберігаємо на складах, що дозволяє сформувати певний резерв для стрімкого запуску будівництва, як тільки відповідна програма буде запущена Офісом Президента. Наші потужності здатні покрити будівництво необхідних 2 тисяч квартир у Кропивницькому в найкоротші терміни», – сказав Олег Ширко.

Підсумовуючи учасники засідання обговорили можливі логістичні проблеми та аспекти виробничої потужності.

Нагадаємо, київська будкомпанія надасть проєктні пропозиції будівництва житла для переселенців у Кропивницькому.

Читайте такожНа Кіровоградщині планують збудувати 20 п`ятиповерхівок для переселенців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар