На Кіровоградщині дозволили проводити мітинги й демонстрації

© pixabay.com

Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович підписав розпорядження «Про проведення масових заходів та території області в умовах воєнного стану».

Про це інформує Телеграм-канал ОВА, повідомляє Перша електронна газета.

Розпорядженням встановлено, що проведення мирних зборів, мітингів, походів і демонстрацій, інших спортивних, освітніх, культурно-просвітницьких, релігійних, розважальних та видовищних масових заходів в умовах воєнного стану на території області можливе лише за умови їх письмового погодження із виконавчими комітетами міських, селищних та сільських рад не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дня проведення заходу.

Кількість осіб, які беруть участь у заходах, не повинна перевищувати розрахункової місткості найближчої захисної споруди (найпростішого укриття), розташованої у прямій доступності від місця проведення заходу та погодженої з органами місцевого самоврядування.

Відповідальність за безпеку присутніх несуть організатори заходів.

Нагадаємо, у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану, з 24 лютого 2022 року тимчасово, на період дії правового режиму воєнного стану, можуть обмежуватися конституційні права і свободи людини і громадянина.

Читайте також: В України продовжили дію воєнного стану до кінця літа

Поширити:

Залишити коментар:

коментар