Плюс 500 грн і можливість платити за комуналку – зміни єПідтримки

© ukr-info.com

Незабаром люди з інвалідністю І та ІІ груп зможуть витратити кошти в межах програми єПідтримка на ліки. А люди з інвалідністю І та ІІ груп та особи від 60 років — на комунальні послуги. Наразі в Україні понад 1 млн громадян з інвалідністю, які належать до І та ІІ груп.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією голови Кіровоградської ОДА Марії Чорної.

Також із 14 березня українці від 14 років, які мають бустерну дозу, зможуть отримати 500 гривень у межах програми. На сьогодні бустерну дозу отримали майже  500 тисяч українців. Окрім цього Уряд збільшив строк використання коштів з 4 до 9 місяців із дня зарахування.

Зовсім скоро українці від 14 років зможуть подати заявку на кошти за бустерну дозу, а люди з інвалідністю за гроші від програми матимуть можливість оплатити комунальні послуги та ліки. Отримати гроші можна буде  в застосунку Дія

Станом на сьогодні в межах єПідтримки було подано понад 8,3 млн заявок, оформлено 9,5 млн карток та витрачено 2,7 млрд гривень.

Як можна скористатися єПідтримкою:

– Оформити спеціальну картку єПідтримка в одному з банків-партнерів. Оформлення картки безкоштовне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. В онлайн-банкінгу картку можна отримати за 1 хв.

– Завантажити  застосунок Дія або оновити  його до останньої версії в PlayMarket або AppStore.

– Переконатися, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікати, отримані на порталі Дія, чи паперові від сімейного лікаря, не підходять для отримання виплат.

-Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.

-Зайдіть у розділ Послуги та знайдіть єПідтримку.

-Надішліть заяву на отримання коштів.

-Виберіть для виплати картку єПідтримка.

-Очікуйте на зарахування коштів.

Нагадаємо, «єбабуся» від Зеленського: Українці можуть проголосувати за назву застосунку

Читайте також: підлітки зможуть отримати 1000 гривень за вакцинацію

Поширити:

Залишити коментар:

коментар