Одне з управлінь Кропивницької міськради напорушувало на 1,6 млн грн

Порушень на 1,6 млн грн виявили аудитори під час перевірки фінансової діяльності управління капітального будівництва Кропивницької міськради за період з 1 серпня 2019 по 30 червня 2021-го.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області.

Установлено завищення вартості виконаних робіт на 854,6 тис. грн при виконанні капітальних ремонтів, будівництві та реконструкції об’єктів.

Встановлено факти оплати завищених обсягів виконаних робіт, вартості витратних матеріалів та включених до актів виконаних робіт вартості будівельних робіт, не передбачених договірною ціною, що призвело до завищення їх вартості на 370,6 тис. грн.

За лютий 2020 року до актів виконаних робіт із реконструкції проїжджої частини вулиць Кропивницького одним із підрядників включено вартість будівельних робіт із використанням бетонних сумішей, не передбачених кошторисною документацією, на 484 тис. грн.

Крім того управління витратило понад 696 тис. грн на повторне виготовлення проєктно-кошторисної документації. Причинами цього стали неякісне обстеження об’єктів для визначення повного комплексу робіт, ненадання Управлінням як замовником обґрунтованих показників до завдання на виготовлення проєктно-кошторисної документації та подальше включення додаткових обсягів робіт, не передбачених першочергово розробленою документацією.

Також аудитори виявили порушення з нарахування та виплати заробітної плати працівникам Управління капітального будівництва.

Матеріали ревізії надіслано до слідчого управління Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області.

Нагадаємо, у кропивницькому виші виявили порушень на понад 23 млн грн.

Читайте також: Директор «Теплоенергетика» заблокував аудиторську перевірку на підприємстві

Поширити:

Залишити коментар:

коментар