На Кіровоградщині розпочали роботу над книгою про загиблих військових

До процесу створення книги пам’яті про загиблих військових Кіровоградщини долучилися рідні, волонтери, обласний ресурсний центр із питань допомоги учасникам антитерористичної операції та внутрішньо переміщеним особам і регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань. 

Про це повідомляють у пресслужбі обласної ради, інформує Перша електронна газета.

«Відбулася організаційна зустріч. Визначилися з тим, якою має бути книга і яка її місія. Готуємо не художнє видання – це буде документалістика з біографічними даними, з витриманою часовою хронологією. Важливо розуміти, що це буде не книга заради книги, а книга заради пам‘яті, заради чесної історії і заради патріотичного виховання», – зазначив голова обласної ради Сергій Шульга.

Збором матеріалів і впорядкуванням видання займатиметься регіональний центр наукових досліджень з історії України та підготовки історико-краєзнавчих видань.

«Його керівник Борис Шевченко вже має початкові напрацювання. Далі формуємо редакційну колегію і продовжуємо збір матеріалів. У цьому процесі надзвичайно важливою буде допомога наших військкоматів і виконавчих комітетів громад», – підкреслив Сергій Шульга.

АТО0812 (2)

АТО0812 (1)

Читайте також: Світ побачила книга спогадів про загиблих воїнів АТО з Кіровоградщини

Поширити:

Залишити коментар:

коментар