Світ побачила книга спогадів про загиблих воїнів АТО з Кіровоградщини

Документальне видання «Непереможені. Імена та події, забувати про які ніхто не має права» – це збірка із 65 коротких історій-спогадів рідних і друзів про загиблих захисників, які записали журналістки Вікторія Семененко та Жанна Петрович.

Робота над підготовкою книги тривала близько року, повідомляє Перша електронна газета.

«Це було влітку минулого року: мені запропонували стати співавторкою книги про героїв. Я приїхала додому, тримала на руках свою чотиримісячну донечку і думала. Як я буду питати матерів про перші кроки їхніх синів, дитинство; як питатиму дружин про знайомство і те, як їм зізнавалися у коханні, як реагували діти, коли батько не повернувся з війни? Я тримала доньку і думала, що вони загинули за наше майбутнє, за Україну, за нас із вами. І мій обов’язок написати ці історії. Було дуже тяжко спілкуватися», – розповіла Вікторія Семененко.

DSC 0261

Також над створенням видання працювали працівники управління соціальної підтримки населення міськради: Юлія Вовк, Олена Тінькова, Анна Гаращенко та Роман Лапа. 352 примірники книги вийшли друком у видавництві «Імекс-ЛТД» за кошти міського бюджету.

Закликала пам’ятати про загиблих захисників і Алла Кондакова, матір полеглого спецпризначенця Олександра Кондакова, яка мала слово від імені всіх матерів:

«Війна забрала тисячі наших дітей, тисячі українців. Серед них і 213 наших земляків. За кожною світлиною стоїть чиясь доля з планами і мріями. Хтось мріяв навчатись, одружитися, а хтось – побачити своїх дітей під мирним небом. Але війна внесла свої корективи і їхні долі обірвалися. Ми ж повинні пам’ятати про них сьогодні, завтра і завжди. Їх немає вже серед нас, але вони у наших серцях та думках. І вони будуть непереможеними тільки тоді, коли їх не будуть забувати. І будуть жити, поки ми їх згадуватимемо».

Перші примірники видання отримали рідні полеглих захисників. Решту накладу передадуть усім кропивницьким школам, бібліотекам, музеям, громадським та волонтерським організаціям.

Нагадаємо, на Кіровоградщині відкрили меморіальні дошки двом загиблим захисникам Донбасу.

Читайте також: У Кропивницькому вшанували пам’ять захисників, які загинули у війні з Росією

DSC 0252

DSC 0254

DSC 0266

DSC 0267

DSC 0271

DSC 0278

DSC 0282

DSC 0285

Поширити:

Залишити коментар:

коментар