Як отримати “тисячу Зеленського” на першому етапі програми “єПідтримка”?

Для отримання виплати вакцинованим українцям у рамках програми “єПідтримка” на першому її етапі необхідно подати заявку в системі “Дія” до 29 грудня.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, інформує Перша електронна газета.

За словами прем’єр-міністра, на першому етапі програма реалізовуватиметься з 19 грудня через застосунок “Дія”. Українці зможуть оформити віртуальні картки, які будуть розроблені спеціально для виплат.

У міністерстві цифрової трансформації розповіли порядок дій для отримання виплати:

  • Оформіть спеціальну картку “єПідтримка” в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок  неможливо.
  • Завантажте застосунок “Дія” та авторизуйтесь у ньому.
  • Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі “Дія”, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  • Зайдіть у розділ “Послуги” та виберіть “єПідтримку”.
  • Виберіть для виплати картку “єПідтримка”. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Картки будуть безкоштовними, жодної комісії за їхнє користування не буде. Гроші не можна буде зняти готівкою або переказати на іншу картку. Наразі отримати ковідну тисячу можна буде лише через “Дію”. Тобто люди без смартфона або люди, які принципово не користуються “Дією” отримати гроші за щеплення поки що не зможуть.

Нагадаємо,  що “ковідну тисячу” можна буде витратити в театрах, кінотеатрах, музеях, книжкових магазинах (як фізичних, так і онлайн), на квитки в Укрзалізниці та внутрішні авіарейси. Зробити це потрібно буде за 4 місяці з дня нарахування, в інакшому випадку вона повернеться державі.

Водночас, у Мінцифрі попереджають про шахраїв і закликають не вестися на пропозиції витратити гроші в інших місцях або перевести гроші з картки в готівку.

Читайте також:

Шахраї обдурюють людей, прикриваючись “тисячею Зеленського”

хто отримає “тисячу Зеленського” за вакцинацію і як можна витратити ці гроші.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар