Набули чинності нові правила карантину

© Shutterstock

Нові правила карантину в Україні, встановлені урядом минулого тижня, набули чинності.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією Міністерства охорони здоров’я.

Як пояснили в МОЗі, новими правилами визначається можливість одночасного встановлення по всій території країни “зеленого” або “жовтого” рівня карантинних обмежень, “помаранчевий” та “червоний” буде визначатись в межах регіону. На сьогодні “зелений” рівень встановлено як базовий.

Постанова запроваджує в Україні COVID-сертифікат, який може бути жовтим або зеленим. Документ буде містити інформацію про вакцинацію, негативний тест або одужання від COVID-19. У жовтому буде інформація про перше щеплення, у зеленому – про повний курс вакцинації.

Навчальні заклади будуть працювати у жовтій зоні карантину за умови, що у 80% працівників є жовтий або зелений сертифікат. У червоній зоні карантину навчальні заклади будуть працювати тільки за умови, що у 100% працівників є зелений сертифікат.

Якщо у всіх учасників (відвідувачів) і не менше 80% організаторів масових заходів, співробітників кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів є жовтий або зелений COVID-сертифікат, обмеження жовтої зони до них застосовувати не будуть.

Обмеження червоної зони карантину, зокрема, закриття закладів, не застосовуватимуться, якщо у всіх 100% учасників (відвідувачів), працівників і організаторів масових заходів є зелений COVID-сертифікат. Це стосується режиму роботи і проведення:

масових заходів (в тому числі релігійних),
кінотеатрів,
театрів,
музеїв або інших культурних закладів,
розважальних закладів,
ТРЦ,
закладів громадського харчування,
ринків,
спортзалів і басейнів.

Читайте також: 

На Кіровоградщині від COVID-19 вакцинували більше сотні дітей

В Олександрії вакцинувалося лише 30% освітян

Поширити:

Залишити коментар:

коментар