Сьогодні у Кропивницькому протестуватимуть проти призначення Шкарлета міністром освіти

© Уніан

Сьогодні, 21 грудня, о 18:00 на площі Героїв Майдану у Кропивницькому Рух Опору Капітуляції проведе акцію протесту “Стоп Шкарлет — не дамо вбити освіту!”. Подібні акції відбудуться в різних містах України.

Про це Першій електронній газеті повідомили у пресслужбі кропивницького осередку Руху Опору Капітуляції.

“За кілька місяців роботи Шкарлет показав, що не тільки не гідний, але й не здатний очолювати міністерство. Він провалив підготовку до навчального року, педагоги не отримали жодної допомоги для купівлі засобів індивідуального захисту, а сфера освіти найбільше постраждала під час підготовки Держбюджету на 2021 рік. Окрім того, Шкарлет так і не визнав плагіат у своїх роботах, натомість його «захисники» погрожували громадським активістам. Сергій Шкарлет на посаді міністра освіти – це ганьба для країни! Ми вимагаємо негайного відсторонення Шкарлета з посади міністра освіти України!”, – зазначив координатор Руху Опору Капітуляції в Кропивницькому Дмитро Сінченко.

© Сергій Шкарлет | parlament.ua

Активісти наводять “заслуги” нового міністра:

  • Був відданим членом партії регіонів, після революції перебіг в БПП;
  • За університетські кошти купив собі автомобіль за 60 тисяч доларів;
  • Плагіатор, який свою монографію «зліпив» з текстів чужого авторства;
  • Радо отримував нагороди від Табачника;
  • Виступає за «переосмислення» ЗНО, фактично його можливе скасування.
  • Персона настільки токсична, що його кандидатуру не було підтримано профільним комітетом ВР.

Нагадаємо, Верховна Рада призначила чинного виконувача обов’язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на посаду міністра. Раніше його звинуватили в плагіаті та підтримці президента-втікача Віктора Януковича. Рішення про призначення підтримали 226 народних депутатів, серед них і усі представники Кіровоградщини.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар