Усі нардепи з Кіровоградщини підтримали призначення Шкарлета міністром освіти

© Сергій Шкарлет | parlament.ua

Сьогодні, 17 листопада, Верховна Рада призначила чинного виконувача обов’язків міністра освіти і науки Сергія Шкарлета на посаду міністра. Раніше його звинуватили в плагіаті та підтримці президента-втікача Віктора Януковича. Рішення про призначення підтримали 226 народних депутатів, серед них і представники Кіровоградщини.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

Депутати від “Слуги народу” з Кіровоградщини голосували так:

  • Олександр Дануца (99-й округ) – за,
  • Ігор Мурдій (100-й округ) – за,
  • Юрій Кузбит (101-й округ) – за,
  • Олег Воронько (103-й округ) – за,
  • Богдан Торохтій – за,
  • Олег Тарасов – за.

Позафракційний депутат Олесь Довгий (102-й округ) також проголосував “за”.

Як пише Громадське, “За” проголосували 226 народних депутата — це мінімум, який був необхідний для ухвалення рішення. Голоси за кандидатуру Шкарлета віддали: “Слуга Народу” (171), “Опозиційна платформа — За життя” (20), “За майбутнє” (12), група “Довіра” (16) і 7 позафракційних депутатів.

“Проти” виступили 43 депутати: двоє зі “Слуги Народу”, 24 з “Європейської Солідарності” та 16 із “Голосу”. Ще 39 утрималися.

Після ухвалення рішення Шкарлет вийшов до трибуни скласти присягу. Водночас частина депутатів почала скандувати “ганьба”!, інша частина — аплодувати.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час презентації кандидатури Шкарлета сказав, що той “має значний професійний досвід та знає сферу освіти зсередини”.

Сам новопризначений міністр ще до призначення з трибуни Ради розповів, що у нього 25 років досвіду роботи у системі освіти. Серед головний завдань на посаді Шкарлет назвав інклюзивність, диджиталізацію освіти та розвиток “Нової української школи”.

Водночас депутати під час своїх виступів нагадали Шкарлету про виявлений плагіат у його наукових роботах та членство у “Партії регіонів”. Той же відповів, що працював у системі освіти за багатьох президентів, зокрема і Петра Порошенка.

ad6e60f140745bcf9f3219d0546b55f0.jpg
© Сергій Шкарлет | МОН

Що відомо про Сергія Шкарлета?

Сергій Шкарлет навчався у Київському політехнічному інституті за спеціальністю “Математичне забезпечення системи автоматизації”, а згодом — у Фінансово-економічному інституті при Чернігівському технологічному інституті за спеціальністю “Облік і аудит”.

У 1995 році недовго працював інженером-конструктором Ніжинського НВК “Прогрес”, з 1996 року — почав викладати.

У 2010 році він став ректором Чернігівського державного технологічного університету, а також балотувався до Чернігівської облради від “Партії регіонів”. В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

“Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди й принципи Партії регіонів”, — сказав він тоді.

У 2015 році він балотувався до Чернігівської облради вже від “Блоку Петра Порошенка”, але програв вибори.

Зазначимо, антиплагіатна ініціатива «Дисергейт» опублікувала у виданні «Дзеркало тижня» заяву про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Зокрема, аналіз однієї зі статей Шкарлета показав, що у ній збіги є на 7 сторінках з восьми, що становить 87,5%. Сам Шкарлет запевнив, що не плагіатив чужі роботи.

Нагадаємо, напередодні представники низки громадських організацій закликали Зеленського не призначати Шкарлета міністром освіти.

Нагадаємо, нардепи з Кіровоградщини збільшили зарплати своїм помічникам у грудні.

Читайте також: Головою Кіровоградської облради обрали кандидата від “Слуги народу”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар