Школярі з Кіровоградщини збирають гроші на проєкт для відродження звичаїв і традицій регіону

У рамках проєкту ConnectED школярі з Кіровоградщини та Закарпаття запустили власну ініціативу на краудфандинговій платформі GoFundEd. Школярі об’єднали Південь та Захід України для того, щоб спільними зусиллями створити місця для відродження народних звичаїв і традицій своїх регіонів.

Про це Першій електронній газеті повідомили представники освітньої краудфандингової платформи GoF.

Учні 9-11 класів Добровеличківського ліцею “Інтелект” та Тур‘я-Реметівської ЗОШ l-lll ст. працювали в тематиці “Культурне різноманіття: познайом зі своїм корінням”. У результаті школярі стали ініціаторами заснування артстудії “Файні забави”. Це культурно-творчий простір, де заняття будуть проводитися безкоштовно волонтерами, майстрами, лідерами учнівського самоврядування та самими дітьми з виготовлення ляльки-мотанки, розпису крашанок, випічки традиційних українських виробів: пасок, короваїв та інших смаколиків.

Підтримати учнівську ідею можна за посиланням.

Нагадаємо, стартували безкоштовні вебінари з підготовки до ЗНО.

Читайте також: “Коли більше об’єднує”: як українці і поляки вчилися цінувати народну культуру


Проєкт реалізується за фінансової підтримки програми «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), агентства з міжнародного розвитку США (USAID Ukraine – USAID Україна) та у партнерстві з ГО Центр Інноваційної Освіти “Про.Світ”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар