Під час фестивалю вуличної їжі в рамках театрального свята “Вересневі самоцвіти”, які відбудуться з 24 по 27 вересня, можна буде скуштувати традиційні страви, притаманні Кіровоградщині. У Кропивницькому 11 ресторанів, крім звичних для власного меню страв, представлять по одній автентичній. Рецепти страв під час експедицій зібрала команда фольклорно-етнографічного проєкту “Баба Єлька”.
Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на “День“.
За словами президентки Клубу рестораторів Кропивницького Ірини Маркової, цьогоріч спільною ідеєю, яка покликана об’єднати меню усіх закладів, стане підтримка локального продукту.
“Кожен із ресторанів готуватиме власні страви, які характеризують його концепцією, але об’єднуючою ниткою, так би мовити, стане автентична кухня. Ми запропонували шеф-кухарям обрати як мінімум одну страву серед поширених у Кіровоградській області. Переважно – це випічка, різноманітні солодкі страви з тіста”, – розповіла Ірина Маркова.
Відтак у меню будуть налисники з яблуками під соусом за рецептом із Благовіщенського, “весільні” хрустики з буряковим соком за рецептом, записаним на півдні області, у селі Луполове, яблучна бабка із села Кримок, цукерки за рецептом із Маловисківщини, рибні котлети із села Осичок Вільшанського району, розташованого на берегах річки Синюха та інші страви.
Нагадаємо, один із театрів не приїде на фестиваль у Кропивницький через коронавірус.
Читайте також: “Баба Єлька” виграла грант на міжнародний культурний проєкт