Учні гімназії в Кропивницькому навчаються просто неба через спеку в класах

© скріншот із відео

У Кропивницькому учні Гірничої гімназії вчаться здебільшого на вулиці. І не лише через коронавірусні карантинні обмеження. Початок вересня тут видався такий спекотний, що температура у класах сягала 36 градусів. Тож дозвіл на вуличні уроки став справжнім порятунком від спеки й задухи.

Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляє Перша електронна газета.

Після дзвінка на урок учні йдуть не до школи, а навпаки – у двір. Там під тополями тепер їхній клас. Зранку для молодших розставляють стільчики. А коли тепло, стелять килимки.

А за рогом на шкільному подвір’ї навчається 5-й клас. Сидять вони за партами, яким щонайменше три десятки років. І вчителі сподіваються, що ці парти витримають вплив будь-якої стихії. Така ж сама давня дошка, учнівські стільці та вчительський стіл, але на вулиці, кажуть діти, їм комфортніше.

“В класах у нас в школі дуже спекотно. А на свіжому повітрі прохолодно, добре”, – діляться враженнями школярі.

Із іншого боку школи, щоб на заважали менші учні, вчаться старшокласники. Вчитися на вулиці у гімназії будуть, поки не задощить. Бо сховати дітей від негоди на шкільному подвір’ї ніде.

“Навісів, на жаль, у нас немає. Але вони є в плані перспективного розвитку нашого закладу”, – заявила директорка гімназії Тетяна Бутакова. 

В управлінні освіти стверджують, що педагоги багатьох шкіл воліли б організувати навчання просто неба, але таку можливість мають лише половина закладів освіти, у решти просто немає подвір’я і парків поряд.

Нагадаємо, директорка кропивницької школи написала заяву в поліцію на учнів, які врятували кошеня.

Читайте також: Педагог із Кіровоградщини увійшов у ТОП-10 вчителів України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар